El sector turístic de la Catalunya Central es mostra optimista de cara a Setmana Santa i espera assolir ocupacions elevades, sobretot de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua. El turisme rural continua sent l'opció més ben posicionada entre els visitants, i els allotjaments tenen unes previsions que van del 70 al 95%. Entre els punts que atrauen més visitants hi ha la muntanya de Montserrat, on els allotjaments del recinte del Monestir ja registren ocupacions del 90 i 95%. Tot i que les pistes d'esquí solsonines del Port del Comte ja estan tancades per les altes temperatures, els hostalers de la comarca preveuen registrar bones ocupacions. En general, els diferents gremis i associacions de turisme del territori reben amb optimisme aquestes dates perquè perceben «més alegria entre els clients», i constaten com van deixant enrere les conseqüències dels anys més durs de la crisi.

El Berguedà, al 95%

El president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer, destaca que la dada d'ocupació d'aquesta Setmana Santa a les cases rurals de la comarca és lleugerament més alta que la de l'any passat i, a hores d'ara, se situa al 95%, especialment entre els dies més forts, que van de dijous a dilluns.

«Som optimistes i estem contents», apunta. Pellicer creu que «aquests últims mesos veiem que hi ha més moviment, més optimisme entre els clients, i la gent té més ganes de sortir». En campaments, colònies i rutes, aquesta Setmana Santa visitaran el Berguedà més de 1.600 joves que participaran en un total de 50 activitats. Es tracta d'una xifra superior a la de les darreres edicions, i els municipis on es concentraran més joves seran Saldes, Guardiola de Berguedà i Borredà. El gruix de les activitats comencen avui i tenen una durada mitjana de 3 o 4 nits. La majoria són agrupaments escoltes o esplais de l'àrea de Barcelona i el Vallès, però també n'hi ha de Torredembarra i Montblanc, entre d'altres.

El Bages té dos punts religiosos que solen ser atractius durant els dies de Setmana Santa: Montser-rat i la Cova de Sant Ignasi de Manresa. Pel que fa a Montserrat, el Monestir preveu assolir el 100% d'ocupació durant els dies de Setmana Santa. Les 38 habitacions de l'hostatgeria estan ocupades, i l'hotel Abat Cisneros preveu una ocupació del 90% de dijous a diumenge, mentre que l'ocupació a les cel·les Abat Marcet és del 95%. Pel que fa a l'origen dels turistes, la majoria és català. Quant a la Cova de Manresa, s'espera una important afluència de visitants durant aquestes dates.

Degoteig al Solsonès

Aquest any, el Gremi d'Hostaleria del Solsonès ha notat que l'ocupació a la comarca va a l'alça i, per això, esperen unes bones previsions turístiques de cara a Setmana Santa. Tot i que els dies forts seran de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua, els allotjaments també esperen un degoteig de visitants la resta de dies. La gran afluència de neu que hi ha hagut al Port del Comte també ha repercutit de forma molt positiva als establiments turístics de la temporada al llarg de tot el període d'hivern, malgrat que l'estació d'esquí ja ha tancat les portes a causa de les altes temperatures. Tot i així, el director de l'estació, Albert Estella, ha anunciat que obriran la zona del parc d'aventura i de tubbies per a les famílies que vulguin apropar-se a l'estació durant les vacances de Setmana Santa.

A la majoria de cases de turisme rural de l'Alta Anoia també esperen penjar el cartell de complet el pont llarg, des de Dijous Sant fins a Dilluns de Pasqua. El president de l'Associació per al Desenvolupament de l'Alta Anoia, Ramon Bosch, ha explicat que «la gent ha estat molt previsora i la majoria de reserves ja estan fetes, tot i que sempre hi ha algú d'última hora».

A diferència d'altres anys, diu Bosch, «enguany sembla que la gent fa la reserva per a més dies». El president de l'associació anoienca també ha volgut posar en relleu la bellesa del paisatge com a factor d'atracció de turistes. «Aquest any estem promocionant el fet que els visitants descobreixin el paisatge en un moment en què comença la floració de la colza», relata Bosch, que ha afegit que, «ara que està tan de moda el tema dels colors, són espectaculars les notes de color que hi ha en la colza».