Kelsa és una de les firmes més històriques de Manresa i el Bages especialitzades en cuines i banys. L´empresa va néixer el 1961 (encara que es va inaugurar el 1964) amb Francesc Lladó, i actualment és la seva filla Elisabet qui està al capdavant del negoci, al qual també s´ha incorporat la tercera generació familiar, formada per Judit Font, que és interiorista, i Sergi Font, que és muntador.

Elisabet Lladó explica que l´empresa gestiona d´una forma integral tots els seus projectes. Tant ella com la seva filla són interioristes i decoradores i tenen el seu equip de paletes, muntadors i fusters, de manera que no han de subcontractar cap de les parts dels seus treballs. Això, explica Lladó, fa que «quan portem a terme un projecte, tot queda garantit i fem un seguiment molt exhaustiu de l´obra, amb unes dates d´inici i final previstes que també són reals».

Lladó també explica que en els seus projectes s´encarreguen del disseny de l´espai i també de la decoració. «Ho fem tot, la pintura, els llums, i el que ens demani el client», diu, tot afegint que «això no afecta el preu del producte». Assegura que a l´hora de disse-nyar un espai, actualment, ja treballen amb realitat virtual, de manera que un cop han conceptualitzat el projecte en funció de les necessitats i requisits del client, en fan un disseny en tres dimensions en ordinador, perquè després el client pugui veure com quedarà, si hi vol canvis o bé dóna el vistiplau per a la seva execució.

Un cop superada la fase del disseny, la responsable del negoci també posa èmfasi en la qualitat del seu producte. «Treballem amb les millors marques i el fet de ser distribuïdors ens permet oferir uns preus molt competitius», diu, i afegeix que el fet de tenir taller, amb fuster i muntador -dues figures que diferencia-, els permet fer els mobles a mida i totes les adaptacions necessàries.

I precisament, parlant del producte, remarca que un dels punts en què al llarg dels anys ha evolucionat molt el sector és en la qualitat.

En aquest sentit assegura que «ara els materials són molt millors que els d´abans, que en general tenien molta menys resistència. A la cuina, tot ha de suportar temperatures molt elevades, un moble es pot mullar... al bany hi ha humitat. I ara els mobles tenen més qualitat i estan molt més preparats per suportar aquestes condicions», i afegeix que «amb nosaltres, es pot estar segur que un bany o una cuina durarà per sempre». I per aquest motiu assegura que els clients tornen al seu establiment. «I quan torna un client, que acaba sent un amic, o en ve un perquè l´hi ha recomanat un altre, fa molta il·lusió», i recorda que a l´empresa sempre han treballat sense cap persona dedicada a temes comercials. «El boca-orella ens ha funcionat sempre molt bé», sentencia.

Pel que fa al perfil dels clients, Lladó explica que la gran majoria són particulars, encara que també han treballat en algunes promocions immobiliàries. També explica que la majoria de clients són de la Catalunya Central, però que també en tenen de Barcelona i altres punts de la geografia catalana.

L´empresa sempre ha estat ubicada a la Muralla de Sant Francesc de Manresa, on disposa d´una àmplia exposició de 900 metres quadrats. I ara, a l´establiment han ampliat l´horari, diu Lladó «per poder atendre millor el client i adaptar-nos als horaris que poden venir».