Els aturats sense prestació baixen al 41% al juliol, un punt menys que el 2016

Més d'1.850.000 persones reben prestació d'atur a l'estat, segons dades oficials

09.09.2017 | 07:46

La cobertura del sistema de protecció per desocupació durant el passat mes de juliol ha estat del 58,8%, el que suposa que hi ha el 41,2% persones en situació d'atur que no percep prestació, una taxa que ha millorat en més d'un punt, ja que fa un any era del 42,3%. D'acord amb les dades publicades avui pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, els beneficiaris de prestacions per atur existents a final del mes eren 1.851.175, el 7,6% menys respecte al mateix mes de l'any anterior. D'ells, 773.489 eren perceptors de la prestació contributiva, 733.153 del subsidi, 197.290 de la renda activa d'inserció, 113.721 del subsidi d'eventuals agraris i 33.522 del programa d'activació per a l'ocupació.

La despesa total en prestacions de juliol va ascendir a 1.415,3 milions d'euros, el 6,3% menys que el mateix mes de l'any anterior. La despesa mitjana mensual per beneficiari, sense incloure el subsidi agrari d'Andalusia i Extremadura, va ser de 784,4 euros, fet que suposa un augment de 11,5 euros respecte a un any abans.

En relació amb el total de beneficiaris de prestacions per desocupació, els beneficiaris estrangers representen el 9,5%.

El nombre de beneficiaris forans al tancament de juliol era de 175.784, el 5,3% menys que un any abans, tot i que el descens va ser superior entre els beneficiaris procedents de països no comunitaris (7,5%) que entre els de l'entorn comunitari ( 2,5%). Els beneficiaris de prestacions estrangers suposen el 33% del total de demandants d'ocupació forans.

El nombre total de sol·licituds de prestacions a nivell nacional registrades al mes de juliol va ascendir a 632.134, un 3,4% menys, mentre que les altes tramitades van ser 614.302, el 0,4% menys, i el termini de reconeixement va baixar de 2,1-1,3 dies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Un grup de dones jubilades, descansant
Denuncien que només un 42 % de les dones espanyoles cobren una pensió

Denuncien que només un 42 % de les dones espanyoles cobren una pensió

Les prestacions són el 37 % inferiors de mitjana a les dels homes, i dos terços estan per sota del...

<em>Vols visitar el teu banc com ho faria Tom Cruise? Obre els ulls</em>

Vols visitar el teu banc com ho faria Tom Cruise? Obre els ulls

Vols visitar el teu banc com ho faria Tom Cruise? Obre els ulls

Unilabor obre una botiga a l'Hospitalet per arrelar en la indústria del Llobregat

Unilabor obre una botiga a l'Hospitalet per arrelar en la indústria del Llobregat

L'empresa manresana factura prop de 3 milions i ja se situa en els números d'abans de la crisi

El CIO de Manresa celebra una trobada entre aturats i empreses com a cloenda del programa «Tu ets capaç»

El Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació de Manresa acollirà el proper dijous al...

L'últim El més llegit
  1. La Sala Petita del Kursaal balla al ritme de la música tradicional catalana
  2. La Unió Musical del Bages celebra 20 anys de concerts de Santa Cecília
  3. Dos històrics del Centre d´Estudis Comarcals reben el Premi d´Honor Ciutat d´Igualada
  4. Un jurista foguejat al País Basc agafa el relleu de Maza com a fiscal general
  5. PREMI DE COMPOSICIÓ MUSICAL PAQUITA MADRIGUERA La ciutat d´Ivori, de l´igualadí Carles Prat. Premi convocat per l´Ajuntament d´Igualada i l´Escola Municipal de Música. Premiat amb 1.350 euros i l´edició de l´obra, que servirà de base pedagògica per a joves intèrprets en formació. PREMI GASPAR CAMPS Concedit a l´obra de disseny d´interiors de les noves oficines de La Renda Urbana. Ha estat feta per l´estudi 99espais i realitzada per Xavier Pelfort. Premi creat amb l´objectiu de reconèixer el talent en el disseny i en l´interiorisme. PREMI D´ART DIGITAL JAUME GRAELLS Obres Florecer, Hogar i Skydrive, de l´autor xilè resident a Barcelona Sebastián Felipe Becerra. Premi impulsat per l´Ajuntament amb el patrocini del CEINA. Ha rebut el guardó Ciutat d´Igualada, una llicència original Corel i 1.800 euros atorgats per La Renda Urbana, Trilogi i CEINA. Accèssit per a El zoo del dr. Blau, del tarragoní Robert Sirvent. PREMI DE POESIA JOAN LLACUNA Resplendor de foc, del manacorí Jaume Mesquida. El premi, impulsat per l´Ajuntament, l´Ateneu Igualadí i el Centre d´Estudis Comarcals d´Igualada (CECI), està dotat amb 1.350 euros i la publicació de l´obra a Viena Edicions. PREMI DE FOTOGRAFIA PROCOPI LLUCIÀ Col·lecció Los Surma, del valencià José Beut. Dotat amb mil euros i la participació en el festival FineArt. El segon premi és per a Yolanda Luque, de Castellbisbal, per a la col·lecció Dones de França al segle XVIII. PREMI D´INVESTIGACIÓ JAUME CARESMAR Desert. PREMI MOSSÈN CÒDOL AL COMPROMÍS SOCIAL I CÍVIC PREMI D´HONOR CIUTAT D´IGUALADA Atorgat a Magí Puig, destacat membre del CECI i organitzador durant molts anys de les sessions de l´Aula Universitària de la Gent Gran, i a Jaume Farrés, també històric membre del CECI i incansable investigador i difusor de la història d´Igualada. També hi ha hagut un record a títol pòstum per a Esteve Corbella.
  6. Puigdemont i els exconsellers a Bèlgica intenten esborrar Vila de la fotografia del Govern i hi deixen les cames
  7. ERC guanyaria les eleccions i JxCat, el PSC i C´s es disputarien la segona força
  8. Avià no encendrà els llums de Nadal fins que s´alliberin «tots els presos polítics»
  9. Juncker: «No s´ha de subestimar el suport d´Europa a Rajoy»
  10. Berga i Gironella posaran en servei la il·luminació
Enllaços recomanats: Premis cinema