La compravenda de pisos en el segon trimestre d'aquest any a Catalunya s'ha situat en 23.967 operacions, cosa que suposa un increment del 16,3% en relació amb el mateix període de l'any passat, segons va informar ahir el Consell General del Notariat.

En el conjunt de l'estat espa-nyol, les transaccions s'han situat en 142.000 operacions, amb un augment del 14,2% en relació amb el segon trimestre del 2016.

La mitjana de preus de les prop de 24.000 operacions de compravenda que es van signar a Catalunya es va situar en 1.706 euros el metre quadrat, amb un increment del 9% en relació amb el juny de l'any passat. A l'estat espanyol, la mitjana de preu va ser de 1.387 euros el metre quadrat, un 5% més.

Segons les darreres dades fetes públiques per l'Institut Nacional d'Estadística, corresponents al mes d'agost, la compravenda de pisos que es va registrar a Catalunya aquest mes es va situar en 6.720 operacions, cosa que va suposar el 7,38% més que en el mateix mes de l'any passat.

Les xifres registrades en aquest mes d'agost ja eren les millors que es podien observar en la sèrie històrica de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) des de l'agost del 2007, en plena bombolla immobiliària.

En el conjunt de l'Estat espa-nyol, el nombre de transaccions d'habitatges es va situar en 41.282 pisos, el 16% més que l'agost de l'any passat i la millor xifra en aquest mes des del 2010. A totes les demarcacions hi ha un increment en les vendes de pisos.