L'oficina de Manresa és una de les cinc territorials de la Catalu-nya Central de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) que ajudaran els contribuents de les comarques centrals a elaborar la declaració de la renda corresponent a l'exercici 2017. La demarcació inclou també l'oficina de Vic i les compartides -espais cedits- de Berga, Igualada i Solsona.

L'encarregat d'explicar els detalls de la campanya que impulsa l'agència catalana va ser el secretari d'Hisenda de la Generalitat i president de l'ATC, Albert Castellanos, que ahir va visitar l'oficina de Manresa juntament amb el director de l'ATC, Eduard Vilà, el regidor d'Hisenda i Organització de Manresa, Josep Maria Sala, i el director de l'oficina, Jaume Daví. En un matí de molt poca activitat, que les autoritats van atribuir al «fred amb què ens hem llevat», Castellanos va explicar que el termini de sol·licitud de cita prèvia per ser atès presencialment arrenca el proper 8 de maig i fins al 29 de juny, mentre que l'atenció tindrà lloc del 10 de maig al 2 de juliol, en horari de 9 a 2 de dilluns a divendres i també els dimarts a la tarda fins a dos quarts de 7.

Es pot demanar hora a través del telèfon 901 22 33 44. Aquells contribuents que hagin de fer la declaració de l'impost de patrimoni també podran demanar cita prèvia a través de la seu electrònica de l'ATC o del telèfon 012. En total, 78 persones de l'ATC repartides per tot Catalunya es posaran a disposició dels ciutadans per ajudar-los a confeccionar la declaració de la renda i patrimoni.

Prop de 13.000 expedients

L'oficina manresana ha recaptat 7.305.452? durant els vuit mesos des del desplegament territorial de l'ATC, culminat el 4 de setembre passat. Aquesta xifra representa el 70,6% del total recaptat a la Catalunya Central (10.345.882?). A Manresa, s'han gestionat des de llavors 12.885 expedients, el 56,2% de les comarques centrals (22.928), i s'han atès 4.046 persones, el 65,4% de les ateses en les cinc oficines territorials de la regió (6.187). El secretari d'Hisenda va apuntar que l'activitat de l'ATC a les comarques centrals «demostra la utilitat d'aquest servei de proximitat», malgrat reconèixer que cada cop hi ha més gent que presenta els seus tributs de forma telemàtica.

En total, a Catalunya s'han recaptat més de 1.500 milions d'euros; s'han tramitat prop de 500.000 expedients; i s'han atès més de 132.000 persones.