Francisco Riberas, de Gestamp, ha estat elegit guanyador del Premi AED al Millor Directiu de l'Any 2017, mentre que Carlota Pi, presidenta d'Holaluz, rebrà el Premi al Directiu PIME. El lliurament dels guardons es produirà durant la gala anual de directius, que organitzarà l'Associació Espanyola de Directius (AED) el proper 3 de juliol a Madrid.

El Premi AED al Directiu de l'Any, que afronta la seva 26a edició, distingeix anualment l'executiu més destacat en l'entorn empresarial o institucional. L'objectiu del guardó és valorar la contribució dels directius en la generació de riquesa i ocupació, i distingir el líder empresarial que més èxit ha tingut en l'últim exercici. Aquesta edició té a més una important novetat com és la introducció del reconeixement al directiu pime, una iniciativa que pretén destacar la importància de la tasca que duen a terme els professionals directius en empreses d'una grandària menor.

El jurat ha valorat positivament l'actuació de Francisco Riberas al capdavant de Gestamp, on ha aconseguit fites tan destacables com aconseguir una de les majors sortides a borsa, amb 993 milions d'euros; superar en més de sis vegades el creixement registrat pel volum de producció, l'anunci de l'entrada al Japó amb la que serà la seva primera planta, així com la construcció d'una planta a Eslovàquia (Nitra); posar en marxa una nova planta especialitzada en estampació en calent, la seva tecnologia estrella per construir vehicles més segurs i lleugers, a Pune (Índia); i també inaugurar tres centres de R + D: un als Estats Units (maig del 2017), un segon al Japó (juny del 2017) i el tercer a la Xina (novembre del 2017).

Durant aquest any, el volum de negoci de Gestamp ha superat els 8.200 milions d'euros, i ha crescut el 8,6% respecte a l'exercici anterior. La companyia d'automoció disposa d'una xarxa operativa de més de 100 plantes repartides en 21 països, a les quals se n'han de sumar sis més que actualment s'estan construint, i 13 centres de R+D

Per la seva banda, Carlota Pi, ha aconseguit que, en el seu sisè any d'activitat, Holaluz superi els 140 milions de facturació durant l'any 2017, fet que suposa una alça del 40% i amb una previsió de 180 al tancament de l'any 2018.

L'elèctrica tecnològica d'energia verda ha signat un acord per ser el primer instal·lador oficial de les bateries intel·ligents de Tesla al mercat espanyol.

Poques setmanes abans, juntament amb Nexus, es van adjudicar el contracte de subministrament de llum de l'Ajuntament de Madrid, un dels més grans a Espanya.