El candidat de Catalunya Sí que es pot, Lluís Rabell, va proposar ahir fer de Catalunya, la comunitat amb més llançaments d'habitatges, "un país lliure de desnonaments" promovent el lloguer social, la dació en pagament, sortides dignes per a les famílies, canviant la legislació i negociant amb els bancs. Aquesta seria, segons va anunciar ahir Rabell en una roda de premsa organitzada per l'Agència Efe a Barcelona, una de les primeres mesures "d'urgència" que el futur govern de Catalunya hauria de prendre en els seus primers 100 dies.

Segons Lluís Rabell, el 27-S "hi haurà també un plebiscit sobre polítiques socials". "Catalunya és líder en desnonaments i pensem que és necessari transitar a ser un país lliure de desnonaments amb una actuació enèrgica i immediata en els 100 primers dies d'un govern que sigui responsable", va subratllar el candidat de Sí que es Pot (ICV, Podem i Equo).

Rabell va explicar que per dur a terme la seva proposta el govern català hauria de donar suport les iniciatives de molts ajuntaments que ja estan actuant i "vetllant per parar els desnonaments, afavorint negociacions, mirant que hi hagi alternatives, que no hi hagi desnonaments sense una sortida digna per a les famílies".