El president d'ERC i número 5 de Junts pel Sí, Oriol Junqueras a les eleccions catalanes del 27-S, ha rebutjat aquest divendres en el míting a Manresa Manresa"plegar-se" a l'opinió d'una "minoria" que ha "ensorrat" el sistema bancari espanyol. "Nosaltres ens hem de plegar a l'opinió d'uns pocs mentre l'opinió de la immensa majoria és una altra? No", ha exclamat en un acte de Junts pel Sí a ManresaManresa, on ha explicat que aquest matí ha celebrat un acte amb sindicalistes independentistes i ha subratllat que si s'avalua el "currículum" d'uns i altres, "està claríssim a qui s'ha de prestar atenció". Perquè els banquers, ha dit, "són els mateixos que han contribuït a ensorrar en gran mesura el sistema bancari espanyol" i que els catalans "han hagut de rescatar".

En un acte a Manresa amb Artur Mas i Carme Forcadell, Junqueras ha criticat que la Junta Electoral vulgui obligar els mitjans públics a fer una cosa que "no volen fer", però sobretot ha carregat contra el comunicat dels bancs advertint dels riscos de la independència. El líder d'ERC ha constatat que és millor "posar el futur del país en mans els seus ciutadans que no en mans d'alguns pocs que tenen tot el dret a opinar, però que és evident que no són majoritaris".

A més, ha remarcat que els banquers basen les seves declaracions en un argument, el de la sortida de la UE, "que no es sosté per enlloc", perquè "és evident que una Catalunya independent continuarà formant part d'Europa".