El President de la Generalitat, Artur Mas, ha fer una crida ahir a "plantar cara" a l'Estat "sense por" com van fer més de dos milions de persones el 9-N. "Només hi ha via i possibilitat d'èxit si aquesta candidatura treu una majoria molt clara, que es llegeixi a tot arreu, sobretot a Madrid, també a Brussel·les, diguin el que diguin ara, a totes les capitals d'Europa", va exclamar després que el portaveu de la CE reiterés ahir que si una part d'un estat assoleix la independència, quedaria fora de la UE. Mas va demanar als catalans que no caiguin en la trampa d'aquells que volen "inocular el virus de la por" i votin el 27-S. "No som propietat de ningú, tampoc de l'estat espanyol", va concloure.

"No tingueu por", va demanar Mas per començar el seu míting a Tarragona. El número 4 de Junts pel Sí va advertir que els "adversaris estan intentant inocular el virus de la por, crear tot tipus d'incerteses, d'amenaces, de temors", i va reclamar "treure's de sobre" tot això i votar el 27-S, perquè aquells que amenacen "no podran aturar la voluntat del poble de Catalunya i les seves ànsies de democràcia i de llibertat". "No caiguem en aquest parany que ens volen posar", va reblar.

Mas, que va assegurar que entén que hi hagi gent amb dubtes, va defensar que el preu que té quedar-se com ara és molt alt, més que les incerteses que es poden plantejar, i per això va cridar a "plantar cara" com milers de catalans van fer el passat 9-N, quan Catalunya "va posar les urnes i més de dos milions de persones que no tenien por van anar a votar i van donar un gran exemple de democràcia". Però a més de demanar el vot independentista, va cridar també a concentrar-lo en Junts pel Sí, perquè l'èxit només serà possible, ha dit, si aquesta candidatura treu una "majoria molt clara, que es llegeixi a tot arreu, sobretot a Madrid, també a Brussel·les, diguin el que diguin ara".

El president de la Generalitat va reclamar "plantar cara" també "en honor a generacions de catalans que en pitjors condicions van creure en Catalunya i van fer possible que arribés on ha arribat, a punt d'aconseguir la seva llibertat". "Nosaltres no som propietat de ningú, tampoc de l'estat espanyol, som amos del nostre propi destí", va concloure Mas, que va advertir que el fet que els catalans ajudessin els espanyols en el passat per ser europeus i democràtics no vol dir que siguin uns "acomplexats".

"Europa és pragmàtica"

També Marta Rovira, candidata número 9 per Barcelona, es va referir a les paraules del portaveu de la CE i va argumentar que per molt que ara es digui que una Catalunya quedaria fora de la UE, la realitat és que "Europa s'adapta, està en moviment i és pragmàtica". Va citar el cas de la reunificació d'Alemanya i de la situació amb Grècia. "A nosaltres no ens expulsaran. Com ho faran per treure's de sobre 7,5 milions de ciutadans europeus? Quin sentit té expulsar un estat que és contribuent net i un estat solidari? Va home va", va exclamar.

El candidat per Tarragona, Germà Bel, va reconèixer que aquest procés és "molt difícil", i va advertir que "qui vulgui facilitats que voti 'no'". "Però que sàpiguen que el 'no' s'administrarà des de Madrid i sense contemplacions", va afegir.

Junts pel Sí va aprofitar el míting de Tarragona per presentar la versió roquera de "Més enllà" de Lluís Llach, realitzada per Joan Reig, candidat de Junts pel Sí i bateria de Els Pets, Pemi Rovirosa, guitarrista de Lax'n'Busto, i Jimmy Piñol, bateria de Lax'n'Busto. Hi participen artistes com Joan Dausà, Ivette Nadal, Josep Maria Mainat, Pemi Fortuny, Caïm Riba, Cris Juanico, Joan Masdéu o Els Catarres, entre d'altres.

En la llista d'autors també figuren els manresans Natxo Tarrés, Roger Farré i Juanjo Muñoz (Gossos), i Salva Racero (cantant de Lax'n'Busto).