La candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, va alertar ahir que "s'estan encenent totes les alarmes i llums vermells" davant una Catalunya independent, i va fer una crida a posar fi al desafiament separatista i a recuperar el "seny".

En una conferència al Círculo Ecuestre, la presidenciable ha reaccionat així a les afirmacions de l'AEB, que es produeixen l'endemà que la Comissió Europea assenyalés que una Catalunya independent quedaria exclosa de la Unió Europea i no se li aplicarien els tractats.

"Avui el sector bancari ha parlat sense embuts", va dir la candidata a les catalanes del 27-S i, davant les advertències del sector bancari espanyol, va alertar que "això no ens ho podem permetre", perquè Catalunya "ha estat sempre una terra d'oportunitats, d'emprenedors, de talents".

Arrimadas va recordar que els últims dies diversos líders europeus, des de David Cameron a Angela Merkel, han advertit de les conseqüències de la independència de Catalunya, a la qual cosa s'hi sumen les afirmacions de la Comissió Europea i del sector bancari espanyol.