Eleccions Catalanes

L'ANC insta a boicotejar TV3 diumenge per la decisió de la JEC

Sánchez reitera que la Via Lliure va ser organitzada per entitats
civils i que, per tant, "no va ser un acte de campanya electoral"

19.09.2015 | 00:00
Jordi Sánchez

El president de l'ANC, Jordi Sán-chez, va qualificar ahir "d'estat d'excepció informatiu i democràtic" imposat per "ments perverses" de la Junta Electoral i va instar la ciutadania a apagar TV3 diumenge mentre es retransmetin actes dels partits que no van assitir a la mobilització de la Via Lliure de la Diada. La Junta ha requerit al canal públic fer-ho com a forma de compensació per la retransmissió en directe de la concentració a la qual van assistir membres de les candidatures de Junts pel Sí i de la CUP. Sánchez va remarcar que va ser organitzat per entitats civils i que, per tant, "no va ser un acte de campanya electoral". Per això, ho considera una decisió "impròpia d'una Junta Electoral", que en aquest cas va actuar "amb manifesta mala fe" i "condicionant enormement el desenvolupament normal de la campanya".
La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ja ha anunciat que ho recorrerà davant del Suprem. La resolució obliga que diumenge a la tarda i durant tres hores (de quatre a set) es retransmetin actes del PSC, PP, Unió, Catalunya Sí que es pot i Ciutadans. La decisió desestima el recurs que la CCMA va presentar contra els criteris de compensació.
A la petició de "boicot" per part del dirigent de l'Assemblea tot animant a mirar el 33, s'hi van sumar ràpidament les crítiques d'altres formacions, però també satisfacció per part dels partits que se'n beneficiaran. El President de la Generalitat, Artur Mas, va qualificar de "barrabassada" la resolució i va deplorar que es "confongui la manifestació de l'11-S amb un acte de partit", fet que, al seu entendre, "denota una falta de criteri total i absoluta" perquè l'acte el van convocar les entitats civils.
Per la seva banda, el cap de llista de la CUP, Antonio Baños, va assegurar que es tracta "d'intents de la JEC de controlar i manipular la informació electoral" que va qualificar "d'escandalosos". En aquest sentit, va dir que això "retrata l'essència demofòbica i amb aires franquistes de l'Estat". Per això, va dir que la formació estaria a favor que la CCMA fes un acte de "desobediència" i no acatés les seves indicacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema