Prop d'una cinquantena de simpatitzants i curiosos es van apropar ahir al migdia a la plaça Cal Font d'Igualada per escoltar les paraules de Lluís Rabell, candidat a la presidència amb Catalunya sí que es pot (CSQEP). Rabell passejada per la capital de l'Anoia en companyia de Dolors Camats, Coordinadora Nacional d'ICV, i pel coportaveu i membre del partit ecosocialista i ecològic Equo, Juan Lòpez de Uraldo.

Prèviament a l'acte, els diferents representants van poder conversar amb els ciutadans que hi havien assistit o bé aquells que passaven pel lloc de la trobada. La majoria, uniformats amb ventalls del partit i amb xapes a la solapa, van avalar les propostes dels candidats, però d'altres també s'hi van apropar per discrepar en un tema: la independència. Un d'aquests els ha comentat que "els votaria encantat ja que estic d'acord amb el que proposeu però només en cas que diguéssiu sí a la independència".

La candidata igualadina Coral Vázquez va voler remarcar l'emplaçament de la trobada amb els mitjans i els simpatitzants del partit ja que la plaça Cal Font era l'espai d'una fàbrica, l'emblema de l'activitat industrial de la ciutat. A partir d'aquí la representant va volgut remarcar que es vol lluitar contra la desindustrialització deguda a la crisi i contra la marxa de joves de la ciutat i de la comarca cap a l'estranger. Vázquez, com a resposta a aquests problemes,va proposar "la reindustrialització de la comarca de l'Anoia i d'altres fent un reequilibri territorial, apostant per un SOC com a servei públic i de qualitat i invertint en altres aspectes de la comarca amb els serveis públics com una de les solucions a l'atur de la zona".