La Junta Electoral Central (JEC) ha demanat a les juntes provincials que investiguin les cartes enviades per quatre alcaldes de CDC als veïns i que, segons el PSC, intenten orientar el vot a favor de les candidatures independentistes.

La JEC considera que els fets, en cas de ser certs, "han de cessar immediatament", perquè suposen una manifesta vulneració de la Llei Electoral i del "deure de neutralitat política" que han de respectar els poders públics en els períodes electorals.

La JEC sol·licita a les juntes provincials que prenguin les mesures necessàries per evitar aquest incompliment i obrir els expedients sancionadors. Així doncs, les juntes provincials hauran de comprovar si els fets denunciats s'han produït als municipis inclosos en l'escrit del PSC-PSOE, i, en aquest cas, obrir expedients sancionadors, així com l'adopció de les mesures precises que impedeixin la difusió d'aquests escrits.

El PSC havia denunciat a la Junta Electoral les cartes enviades per quatre alcaldes de CDC als veïns coincidint amb les eleccions, sol·licitant que votin i que emetin el seu vot en un determinat sentit.

Les cartes, signades pels alcaldes de Subirats, Torelló, Riba-roja d'Ebre i Llagostera, incompleixen, segons els socialistes, la llei electoral, ja que "no només demanen als veïns que acudeixin a votar", sinó que a més "emetin aquest vot en un determinat sentit".

"Canviar el futur"

"Us demano, ara més que mai, que feu ús del vostre vot, que no deixeu escapar aquesta oportunitat de canviar les coses", diu un dels alcaldes en la seva missiva, en la qual insisteix que el 27-S ha de servir per "canviar el futur" i "permetre gestionar els nostres propis recursos".