Eleccions Catalanes

Margallo està "fart" de les crítiques pel cara a cara

El ministre d'Afers Exteriors espanyol assegura que no es quedarà
a la "barrera" mentre passa "una cosa que és tremenda"

26.09.2015 | 07:53
Margallo, Cuní i Junqueras, en el debat emès dimecres

El ministre d'Assumptes Exteriors i Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha assegurat que està "fart" de les crítiques per la seva participació en el debat amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, sobre una eventual Catalunya independent. "No estic disposat a quedar-me a la barrera. No hauria tingut cap crítica si m'hagués quedat quiet. A l'arena és on reben les cornades", va afirmar en una entrevista a Onda Cero, per després argumentar que no es quedarà assegut mentre passa una cosa "tremenda".
Margallo va recordar que ell va proposar incloure a la Constitució del 1978 la paraula "indissoluble", i va afirmar que ara no està disposat que se li expropiï la part de Catalunya a la qual, segons afirma, té dret. Margallo va explicar que no està en política per quedar-se assegut en una barrera mentre passa una cosa que és "tremenda", i va afirmar que va anar al debat per ajudar el candidat del PPC, Xavier García Albiol. "El senyor Albiol m'ho va demanar i m'ho ha agraït", va afegir.
El ministre va insistir que una declaració del Parlament no tindria cap conseqüència jurídica perquè seria contrària a la Constitució, i va recordar que la Carta Magna estableix que la sobirania pertany a tot el poble espanyol. Si es dóna aquesta situació, va avisar que el govern espanyol declararia anticonstitucional qualsevol decisió que es basés en aquesta legislació aprovada pel Parlament, i que davant d'una declaració unilateral d'independència no es trigaria "ni un minut" a anar al Tribunal Constitucional (TC).
En la mateix línia del discurs que va defensar dimecres en el debat amb Junqueras, Margallo va alertar que votant una llista a favor de la independència no s'aconseguiran millors condicions per negociar amb el govern espanyol, sinó just el contrari. "Si vostè estira, la solució és impossible", va advertir.
El cara a cara emès per 8tv de José Manuel García-Margallo-Oriol Junqueras va assolir el 28,2% de quota de pantalla i va tenir 892.000 espectadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema