El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar ahir que votar el PSC a les eleccions catalanes de diumenge és "un sí clar a la convivència i un no a la independència", i va cridar a fer Miquel Iceta president de la Generalitat per "deixar enrere la política del conflicte buit".

En el míting final de campanya a Barcelona, al costat d'Iceta, Sán-chez va criticar el president català, Artur Mas, que "parla indi per proposar una 'botifarra' a aquells que no vam néixer a Catalunya".

"Catalunya és molt millor que Mas", va sentenciar el líder del PSOE, molt contundent en el seu discurs contra Mas i contra el president del Govern, Mariano Rajoy.

Davant d'unes 300 persones al Valkiria Hub Space al Poblenou de Barcelona, Sánchez va reclamar "deixar enrere la política del conflicte buit, la incapacitat per arribar a acords, la política que es retroalimenta confrontant uns a altres, quan Catalunya el que necessita és construir ponts". Per això, va reivindicar que votar el PSC és "un sí clar i rotund a la convivència i un no a la independència", i va demanar als assistents que cridessin amb ell "sí a la convivència i no a la independència". Sánchez es va mostrar convençut de les seves possibilitats de guanyar Rajoy al desembre en les eleccions generals: "Sí, el guanyarem. Però abans, el 27S, hem de fer d'en Miquel el pròxim president de la Generalitat", va dir.

Per la seva banda, Iceta va fer una crida a votar massivament diumenge per "fer fora" Mas de la Generalitat i trobar a través d'una reforma federal "solucions que evitin la ruptura", ja que "fora de la llei només hi ha la llei de la selva i el desastre". "Us demano que diumenge que ve aneu a votar massivament i voteu socialista, per derrotar Mas i fer-lo fora, per trobar solucions que evitin la ruptura i la sortida de la UE i de la legalitat, per parar les retallades de Mas i tornar al nivell de despesa social de fa cinc anys", va dir davant d'unes 300 persones.