Per primer cop en unes eleccions al Parlament de Catalunya hi ha un barri de Manresa on no guanya ni CiU -ni tan sols CiU i ERC junts- ni el PSC: la Balconada.

Als comicis d'ahir, a la Balconada qui va obtenir més vots va ser Ciutadans. A les autonòmiques del 2012 la Balconada va ser un dels quatre barris on els socialistes es van imposar, juntament amb la Font dels Capellans, el Xup i Sant Pau. A la resta de barris va gua-nyar Convergència.

Ara, la situació ha canviat, a la Balconada ha guanyat Ciutadans i a la Font dels Capellans Junts pel Sí i el PSC s'imposa a Sant Pau i al Xup.

A la Balconada, el 2012 després del PSC la segona força va ser Convergència, ara primer són C's, després el PSC i Junts pel Sí queda com a tercera força.

En el cas de la Font dels Capellans, un barri tradicionalment socialista, la suma de votants de CiU i ERC supera els del PSC. De fet, si el 2012 s'haguessin posat en un mateix sac les paperetes per a convergents i republicans també haurien superat les del PSC, ja que al barri, amb el pas dels anys, s'han anat escurçant les distàncies entre el PSC i les formacions sobiranistes.

Així que queden com a feus del PSC només el Xup i Sant Pau, que són barris més petits. Però, compte, perquè a Sant Pau Junts pel Sí va quedar ahir només a 3 vots d'empatar amb el PSC i al Xup la segona força emergent és Ciutadans.

Fins aquí els colors alternatius que impedeixen que el mapa dels barris de Manresa sigui monocolor a favor de Junts pel Sí.

A aquesta gran planura verda van anar a parar 21.607 vots, el 54,31% del total dels sufragis. Mig miler de votants més que els aconseguits per CiU i ERC per separat a les anteriors eleccions al Parlament que són el resultat de petits increments o decrements en els barris.