El president de Ciutadans, Albert Rivera, va afirmar ahir que el seu partit té la "capacitat" per liderar la "nova etapa" política d'Espanya davant el "daltabaix" a Catalunya d'un bipartidisme "decadent", a més de buscar la "suma" amb les formacions del no liderant l'oposició al Parlament.

El comitè electoral de Ciutadans es va reunir ahir a Barcelona per valorar els resultats "històrics" del partit el 27-S, en què gairebé han triplicat vots i escons, i s'han convertit en la segona força al Parlament amb 25 diputats, 16 més que el 2012.

En una roda de premsa juntament amb la candidata, Inés Arrimadas, el líder de la formació taronja va extrapolar l'èxit del 27-S a les generals que hi ha previstes per al mes de desembre, després de constatar el "daltabaix" de la vella política i d'un bipartidisme "decadent" a Catalunya, que considera que "ja no serveix" ni per solucionar els problemes dels catalans ni per al "canvi i la regeneració" que reclamen el conjunt dels espanyols.

Un èxit en les catalanes que Inés Arrimadas ja va escenificar ahir com a cara visible de l'oposició al Parlament, en anunciar que al llarg del dia trucaria al cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, per exigir la fi del "camí a la ruptura", i als líders dels partits del no, per buscar la "suma" davant els problemes "reals" dels catalans.

El president de Ciutadans va recalcar que el "canvi" a Espanya ha començat, precisament, a Catalunya, perquè "no es pot parlar d'un projecte comú" per a Espanya que no inclogui solucions per a Catalunya, que és el que representa la seva formació. Segons Rivera, Mariano Rajoy, no té "lideratge" ni "capacitat de diàleg" per liderar aquesta nova etapa política a Espanya que demanen els ciutadans i que requereix "més ambició", "valentia" i les "mans netes".

Per la seva banda, la cap de llista, Inés Arrimadas, va dir que reclamarà a Raül Romeva que abandoni el projecte independentista perquè no té el suport de la "majoria" dels catalans, que "han girat l'esquena" al procés secessionista, i va dir que veu "difícil" que Artur Mas pugui ser de nou president si la CUP compleix el seu "compromís" de no investir-lo, adquirit durant la campanya electoral.