"El PP és qui manté les pensions", diu la candidata número 4 de la llista del PP per Barcelona, Dolors Montserrat, a una senyora al mercat dels dimarts de la Font dels Capellans de Manresa, que li agafa el clavell que li ofereix però li respon: "no maca, les pensions les garantim nosaltres".

El cos a cos al carrer té aquestes coses i la vicepresidenta tercera del Congrés dels Diputats és prou múrria per sortir-se'n sense perdre el somriure d'aquesta situació i de moltes altres fent campanya al carrer. "Sí, però, si no guanyem prepareu-vos", rebla.

La jornada ja havia començat animada quan va anar-la a trobar el diputat socialista Joan Canongia, que era amb altres companys de partit repartint clavells al mercat, tot i que els seus eren vermells i no blancs com els del PP.

Canongia li va anar a recordar que tenien pendent un dinar i no es va donar per al·ludit quan algun militant del PP arrufava el nas mentre explicava que practicava el ral·lieslot amb el germà de la candidata a les properes eleccions del 20-D i que els unia una bona companyonia "perquè ja m'havia barallat amb la mare i ho he seguit fent amb la filla". Dolors Montserrat Montserrat és filla de Dolors Montserrat Culleré, expresidenta del PP de Barcelona i diputada de llarga trajectòria al Parlament de Catalunya.

Un cop es van acomiadar, Montserrat va anar traslladant als compradors del mercat les consignes que havia comentat en roda de premsa abans de començar el recorregut.

Montserrat havia carregat contra Ciutadans i Podem, a qui va comparar amb xerraires de fira "que venen productes als calbs per fer créixer els cabells".

Segons Montserrat, quan no s'ha governat és fàcil fer promeses a tort i a dret, mentre que prendre decisions desgasta i genera desacords que passen factura com, per exemple, la de les darreres eleccions municipals a Manresa, que va fer passar al grup del PP de tres regidors a cap mentre que Ciutadans va accedir a l'Ajuntament amb dos representants.

"Perquè pensi en nosaltres el dia 20", deia, i donava un tríptic i un clavell. Si la persona era receptiva insistia en les pensions i advertia que va ser el PP qui havia evitat que a Espanya "passés el mateix que a Grècia" i qui havia aconseguit passar de destruir ocupació a crear-ne.

Algú que li havia rebutjat la flor va tornar a buscar-la demanant disculpes "perquè pensava que éreu del PSOE", una altra dona el que li va demanar és que el PP es desempallegués de Mariano i posés de candidata la Soraya, "que val més que Rajoy". Per contra hi havia qui s'indignava quan li oferien un tríptic del PP o que deien que no, "que ja el veig a la tele cada dia". A això Montserrat responia: "pensi que hi ha qui diu que no se'l veu prou".

Però el moc més curiós va ser quan un ancià a qui va oferir propaganda se la va mirar de fit a fit i li va dir: "mal ocell portes".