El candidat i número 2 d'ERC per Barcelona a les eleccions generals del proper 26 de juny Joan Tardà va telefonar ahir al cap de llista de Convergència, Francesc Homs, i tots dos van conversar sobre els "dubtes" que, segons la seva opinió, va plantejar dilluns a la nit el líder de Podem, Pablo Iglesias, sobre la possibilitat de celebrar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya, en el marc del debat a quatre que van oferir diferents canals de televisió a nivell estatal.

El candidat convergent va revelar aquesta trucada a través del seu compte a la xarxa social Twitter: "m'ha trucat Joan Tardà i hem comentat la jugada. Això de Pablo Iglesias i el referèndum 'ara sí/ara no' fa pena".

El candidat convergent per al 26 de juny va posar així èmfasi en les diferències de discurs que constata en Iglesias entre el seu míting a Barcelona dissabte de la setmana passada, en el qual es va reafirmar en el referèndum per decidir el futur de Catalunya, i en el debat televisiu dels quatre principals candidats que es va celebrar dilluns passat, en què el mateix Iglesias va evitar assenyalar el referèndum sobiranista com una línia vermella per tal de poder pactar un govern, en ser preguntat per aquest assumpte.

Homs, que durant els primers dies de campanya ha invocat ERC per fer pinya amb el President català, Carles Puigdemont, i a no ser "equidistant" amb el veto de la CUP als Pressupostos, va desitjar ahir una "bona campanya" a Esquerra a través del seu compte a la xarxa social Twitter.