Amb una festa popular amb els seus clients la botiga Cal Marquet de Sant Fruitós de Bages ha bufat les espelmes dels 100 anys. Un segle en el qual la cansaladeria s'ha fet un nom al municipi.

Conxita Sanmartí i Morell, la tercera generació que regenta el comerç, recorda que "l'avi va comprar per 40 duros els taulells i els prestatges als Encants de Barcelona" per començar a donar vida al que seria Cal Marquet. En aquell moment, la botiga estava separada en dues parts (magatzem i botiga) i es feia la matança del porc al carrer dos cops per setmana. "Els porcs els criava el meu avi, una feina que va continuar fent el meu pare amb la construcció de les granges. També tocava embotir les botifarres, els bulls, la catalana, l'espetec, la llonganissa i se salaven els pernils". D'altra banda, continua, "la meva àvia era molt emprenedora i també venia nata i formatge que elaborava amb la llet de les vaques que tenien, sabó, que feia amb el greix del porc, o colònies", entre d'altres. El 1948, "els meus pares es van afegir al negoci i van fer-hi reformes" i des del 1977 "ho portem amb el meu marit; hem ampliat la varietat de productes de xarcuteria, carnisseria, cansaladeria i hi hem introduït els plats precuinats".