La Bruixa d'Or de Manresa es va situar diumenge i de forma provisionalment en el liderat de la Lliga Endesa de bàsquet després de doblegar al Rio Natura Monbus en el Fontes do Sar (71-88) en un partit que es va trencar després del descans.

La baixa de l'aler visitant Darryl Monroe va marcar una cita que va començar amb un triple d'Alberto Corbacho que va donar lloc a tres consecutius del rival, amb el perímetre molt encertat mentre els locals se centraven a parar al millor jugador de la primera jornada: l'ala-pivot Rasmus Larsen.

Mentre la revelació manresana no aconseguia ficar-se en el partit, Salva Arco, amb sis punts en els primers atacs dels seus, i Max Kouguere, que en el primer període va anotar vuit, van donar els primers avantatges a l'equip que dirigeix Borja Comenge.

Durant diversos moments del primer quart el conjunt català va estar amb quatre punts de marge en el marcador, encara que un temps mort sol·licitat per Moncho Fernández (16-20, min. 8) va servir per canviar la dinàmica, i un triple de Pavel Pumprla des de la cantonada va donar el primer avantatge (21-20, min. 9), des de la primera jugada del partit, als de casa, que mantindrien fins al final del quart (23-22).

El ritme del partit ja era del Obradoiro i cinc punts d'avantatge (27-22, min. 13) després d'una cistella de Durand Scott semblaven ser l'avantsala del millor joc local, però en uns minuts la Bruixa d'Or va tornar a posar-se per davant (25-27, min. 17).

Arteaga va tenir l'oportunitat d'aconseguir que la distància augmentés fins als set punts, però en la primera va fallar els dos tirs lliures i en la segona el primer, per la qual cosa l'avantatge es va posar en sis i va acabar per retallar Mario Delas en una de les últimes accions abans del descans (39-43).

En les primeres accions de la segona meitat el Rio Natura Monbus es va veure fora del partit i una falta tècnica sancionada a Moncho Fernández per protestar va servir perquè Arco, amb l'únic tir lliure després dels canvis en la normativa d'aquest curs, aconseguís deu punts de marge per als seus (41-51, min. 22).

El conjunt gallec no era capaç d'encertar en atac ni de parar al rival des de la defensa, tot i que un parell d'accions consecutives d'intensitat enrere van ser suficients per trencar la barrera dels deu punts fins que els triples de Marcus Eriksson, que va ser capaç d'aprofitar dues vegades l'avantatge després del rebot ofensiu, van actuar com dues pesades lloses.

Un error de concentració de Larsen, que va saltar a la pista mentre el seu equip baixava a defensar tot i que el joc estava en marxa, li va costar una nova falta tècnica per tindre sis homes en pista, però el partit ja estava trencat i amb tan sols deu minuts per jugar la victòria visitant era clara (54-68).

Si algú a l'Obradoiro esperava que l'últim quart servís per donar-li la volta a l'electrònic, les seves esperances es van esfumar molt ràpid, doncs amb prou feines tres minuts l'equip visitant, de la mà d'Eriksson, estava amb dinou punts d'avantatge (59-78, min. 33) i la resta va ser un mer tràmit (71-88).