Les declaracions de l'avi matern de Leo Messi, Antonio Cuccitini, en què confirmava la possibilitat que Leo Messi abandoni de manera temporal la selecció argentina arran de les dures crítiques rebudes després de la final de la Copa Amèrica de dissabte, corroboren el baix estat d'ànim del jugador del Barça. Messi, que no va disputar un bon partit contra Xile, no ha parlat després del partit i es troba refugiat en la seva família per superar el mal tràngol.

En declaracions a l'emissora argentina Radio Casilda, Cuccitini va deixar caure que "alguna cosa hi ha" responent a la pregunta de si Messi es prendrà un descans en les seves anades a l'equip albiceleste, coincidint amb dos partits amistosos que s'han de jugar el setembre i amb l'inici de la fase de classificació per al proper Mundial de Rússia.

Sempre segons l'avi, "allà [al Barça] triomfa i és el més gran que hi ha i aquí [amb Argentina] no funciona. En els tres últims partits va estar malament i fluix". De tota manera, l'explicació no es troba en una possible desídia. Segons ell, "no es pot guanyar tot, massa que ha fet. Gairebé no li arriben passades, no el tenen en compte, no ho sé". Cuccitini es va anar animant i va criticar el plantejament de l'entrenador, Gerardo Martino, i l'onze alineat. "Posen jugadors que no haurien de posar i deixen a la banqueta els que s'entenen millor. Segons el meu punt de vista, Tévez hauria hagut de jugar".

Suport d'un nouvingut

Messi també va rebre el suport de qui serà el seu nou company, Aleix Vidal. En un campus celebrat a Còrdova, el jugador de Puigpelat va declarar a Cuatro que és "injust faltar-li al respecte d'aquesta manera. Per com crec que és Leo, ningú no hauria de fer-ho. Estar envoltat dels millors a Barcelona ho fa tot més fàcil. Potser a Argentina costa més". Aleix Vidal s'incorporarà a mitja setmana que ve als entrenaments, però no podrà debutar fins al febrer.