La mateixa situació que ara fa 24 mesos a Lisboa es repeteix avui a Milà. Un Reial Madrid que necessita la victòria per salvar la temporada, tot i que aquell havia guanyat la Copa del Rei, s'enfronta a un Atlètic de Madrid que es troba davant d'una d'aquelles oportunitats que se li presenten molt poques vegades. Els matalassers, que han perdut les dues finals disputades fins ara per culpa d'un gol d'un central rival a l'últim minut, es mostren ara segurs de les seves possibilitats, tot i que també es presenten a San Siro amb la responsabilitat d'assolir una fita que ja és una obsessió per a ells.

Cristiano, a punt

La setmana ha estat moguda al Madrid per les molèsties de Cristiano Ronaldo. El portuguès, però, s'ha recuperat bé i avui formarà la temuda BBC a la davantera, amb Bale i Benzema. Completaran l'equip de gala Keylor Navas; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos i Modric. L'única baixa per als madridistes és la de Varane, el central suplent.

En la roda de premsa prèvia al partit, Zinedine Zidane va aclarir que Cristiano es troba "al cent per cent" i va defugir la imatge d'equip menys sacrificat. Va afirmar que "nosaltres també sabem patir" i va afegir que "hem de defensar bé, però quan no tinguem la pilota haurem de córrer, córrer, córrer i córrer".

Els diners dels matalassers

D'altra banda, a l'Atlètic hi ha el convenciment que es pot guanyar. La responsabilitat la resumia ahir el seu capità, Gabi, que va recordar que "els aficionats s'han gastat molts diners per venir i segur que sabrem estar a l'altura". El seu tècnic, Diego Simeone, va destacar la insistència del seu equip, i que si es busca aconseguir fites, "les coses apareixen". En termes futbolístics, va destacar la importància "del primer tram del partit al mig del camp, ja sigui per a nosaltres, per poder pressionar, o per a ells, per fer alguna cosa similar, més enllà que, a causa de la seva capacitat tècnica, és possible que el Madrid proposi més en la sortida de la pilota". Simeone va recordar l'equilibri que Casemiro ha donat als blancs a partir de mitja temporada. La final de la Champions serà arbitrada per un col·legiat britànic, Mark Clattenburg.