Una aplicació mòbil permetrà monitorar la salut dels esportistes espanyols que participin en els Jocs Olímpics del Brasil amb l'objectiu de detectar malalties tropicals, en concret la infecció per Zika. El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, i el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, han signat avui un conveni per desenvolupar aquesta aplicació mòbil, que es troba en una primera fase pilot a disposició dels esportistes que participaran en les Olimpíades, encara que després es preveu que estigui disponible per a tots els ciutadans.

La nova aplicació, que ha estat creada per l'hospital Clínic de Barcelona, l'Institut de Salut Global de Barcelona i la Universitat Politècnica de Madrid, contribuirà a fer que els membres de la delegació espanyola en els Jocs rebin informació veraç sobre el risc de la infecció per Zika.

Amb aquest projecte, al que l'Obra Social La Caixa ha destinat 60.500 euros, segons indica aquesta entitat, es mantindrà obert de forma contínua un canal de comunicació mèdica entre els equips directius i metges de la delegació espanyola als Jocs i els experts en medicina tropical de l'hospital Clínic de Barcelona.