L'entrenador del juvenil A del Barcelona, Gabriel García de la Torre "Gabri", ha remarcat en vigílies de la Final a quatre de la Lliga Europea de juvenils que el seu rival en la semifinal de divendres (13.00 hores), el Red Bull Salzburg, és "el gran tapat de la competició".

El preparador català ha destacat el gran equilibri de l'equip austríac: "com a bloc, són un equip amb molta força física i que pressiona, però solen resoldre els partits per grans individualitats", ha afirmat.

Gabri ha recordat que, encara que el Salzburg no va arribar per la fase de grups, ha eliminat equips "amb molta entitat", com el Manchester City, el PSG o l'Atlètic en els encreuaments a partit únic, cosa que el converteix en un equip amb "molt potencial".

No obstant això, l'entrenador blaugrana ha insistit que el seu equip arriba "en un bon moment" a la fase final de la temporada: "hem tingut tres setmanes per planificar el partit després de guanyar la lliga i tenim tota la plantilla disponible per primera vegada en mesos", ha assegurat.

Encara que la Youth League és "una competició especial" per a la plantilla, l'exjugador del primer equip del Barcelona considera que no necessiten cap treball emocional: "són nois molt madurs i ho han demostrat al llarg de la temporada", apunta.

A la plantilla del juvenil hi ha jugadors com Mboula o Cucu que ja pugen esporàdicament amb el Barcelona B o fins i tot el primer equip, però tots ells estaran per a la Final a quatre, fet que l'entrenador agraeix.

"No se'ls ha de convèncer. Per sort, saben on són i quin equip és el seu. Estan encantats de venir", apunta.

Davant la possibilitat de disputar la final de la competició contra el Reial Madrid, que disputa l'altra semifinal contra el Benfica (divendres, 17.00 hores), Gabri ha apuntat que el seu primer objectiu és "estar a la final", encara que ha reconegut que seria "bonic i emocionant".

"Una final Barça-Madrid demostraria el nivell professional i la qualitat del futbol espanyol també en planer. És important per als jugadors veure que les coses a Catalunya i la resta d'Espanya s'estan fent bé.", ha afegit.

Gabri també ha valorat el possible futur dels seus jugadors, ja que de la plantilla blaugrana que va guanyar la primera Youth League el 2014 només tres jugadors estan en primeres divisions i Munir és l'únic representant a Espanya.

"Sé que és complicat i el percentatge de jugadors actual és baix, però estem aquí perquè no perdin l'esperança i competicions com la Youth League també ajuden. En el futur seran més de tres jugadors a primer nivell", remarca.