El brasiler Neymar Jr va protagonitzar anit la victòria per 1-2 del Barça contra la Juventus en el primer partit de la gira pels EUA, una trobada que va perdre pistonada en la segona meitat després del canvi de tots els titulars.

L'amistós, que és ja el partit de futbol més vist mai a Nova Jersey -amb 82.104 assistents i les entrades esgotades-, era una prova de foc per a Ernesto Valverde, que s'estrenava com a tècnic del conjunt blaugrana, i per als propis jugadors.

Un Barça ple d'estrelles va dominar la primera part del joc, on el brasiler va atacar l'actual subcampió d'Europa amb la seva velocitat i va signar els dos gols que li van valer la victòria a l'equip.

El conjunt blaugrana havia creat ja dues ocasions de gol en els dos minuts inicials, però el primer gol no va arribar fins al minut 15: assistit per Alcàsser, Neymar va esquivar els defenses dels de Torí i va completar la jugada.

El nerviosisme davant el 0-1 trepitjava els talons dels italians, que van acumular diversos intents fallits, entre ells una ocasió al minut 19 que Lemina no va poder aprofitar. En canvi, Neymar, en la seva següent bona ocasió no va perdonar. Al minut 25 i envoltat per quatre dels seus rivals, el brasiler va rebre una passada de Messi -que, amb 500 gols a l'esquena, mai n'ha marcat un contra la Juventus- i va xutar un gol que va entrar netament a porteria.

Al conjunt de Massimiliano Allegri no li va quedar més remei que fer un joc defensiu davant el perill que creava el davanter.

Després del descans, la intensitat del partit va baixar amb una alineació completament renovada a les files barcelonistes. Va ser llavors quan el conjunt italià, també amb els seus jugadors titulars reemplaçats per entrar els que realment seran els referents de la propera temporada, va remuntar i li va plantar cara al Barça, aconseguint desestabilitzar el marcador gràcies a un gol de cap de Chiellini, que va ser assistit per Dybala (63 ').

Tots dos equips van buscar l'oportunitat i la tensió va escalar en els últims deu minuts, quan Jordi Alba i Sergi Roberto, especialment, van intentar estirar el Barcelona FC, que va fallar en fins a 9 vegades.

La trobada va ser el primer de la pretemporada que disputa el Barcelona FC a la International Champions Cup, una competició en la qual participen des de 2013 els millors equips d'Europa i que es celebra als Estats Units i Àsia.

Un dels partits estel·lars del torneig serà el clàssic entre el Reial Madrid i Barcelona, ??el dissabte 29 de juliol a Miami.