L'Audiència de Barcelona va condemnar ahir l'exarquitecta municipal de Cercs, Carme Casas, a una multa de 7.200 euros i a una inhabilitació en aquest càrrec públic durant nou anys. És la pena que la defensa de Casas va pactar ahir amb la fiscalia, que, d'aquesta manera, va retirar la seva petició inicial de cinc anys de presó. La condemna, que és la segona que Casas rep en mig any per la seva tasca a l'Ajuntament de Cercs, no afecta el seu actual càrrec de gerent al Consell Comarcal del Berguedà, que, per tant, podrà mantenir.

En virtut d'aquest pacte, Carme Casas va reconèixer davant del jutge els fets de què l'acusava la fiscalia, és a dir, haver atorgat a un regidor una llicència de primera ocupació irregular, després d'haver informat favorablement d'unes obres que sabia que eren il·legals. Es dóna el cas que el regidor beneficiat, Jairo Acebillo, és fill de l'empresari que va ser afavorit per l'actuació de Casas per la qual va ser condemnada fa mig any.

En el cas d'ahir, el fiscal també l'acusava inicialment d'haver mentit en document públic, quan l'oposició i la mateixa fiscalia li havien demanat informació al respecte. Ahir, però, la fiscalia va retirar aquesta acusació, de manera que Carme Casas només va ser condemnada per un sol delicte, contra l'ordenació del territori, i no pas pel delicte de falsificació en document públic. Això va facilitar que el fiscal retirés la seva petició inicial de cinc anys de presó.