Carrers més buits del que és habitual, fins i tot un dia d'agost, i nombrosos veïns refugiats a casa seva, per no haver de respirar l'olor de plàstic i de pneumàtics cremats que es notava en l'ambient. Aquesta és la situació que va viure ahir Capellades durant una bona part del dia a causa de l'incendi en una empresa de desballestament de vehicles de Vallbona, declarat diumenge i que ahir continuava actiu. A la nit, en tancar aquesta edició, els Bombers preveien poder donar-lo aviat per controlat.

Diumenge, poc després de l'inici del foc, ja es va aconsellar a la població capelladina que no sortís de casa, sobretot infants, gent gran i persones amb problemes respiratoris. Ahir al matí, el fum havia deixat d'apuntar al poble, i els veïns van poder fer vida amb normalitat. Però, a partir de migdia, el vent de marinada va tornar a enviar el fum cap a Capellades. Era de color blanc, no tan visible com el de diumenge, però era més perillós. "Els Bombers ens han explicat que és molt més tòxic, perquè irrita la gola i els ulls, i això és perquè el foc està afectant el nucli de la pila de cotxes desballestats", explicava l'alcalde, Aleix Auber. Això significava que també cremaven olis i carburants, a més a més d'alumini, plàstic o cautxú.

L'incendi, extingit

Aquest matí, a les 07.14 hores, els Bombers han donat per extingit l´incendi que, des de diumenge a la tarda, afectava una instal·lació de gestió de residus dedicada al desballestament de vehicles i a la recuperació de metalls a Vallbona d´Anoia (Anoia). Anit, a les 22.45 hores, ja el van donar per controlat moment en el qual es va aixecar la recomanació preventiva de confinament parcial envers la població més vulnerable (infants, gent gran i persones amb problemes respiratoris) que encara es mantenia a Capellades i a la Torre de Claramunt.

Durant la nit s´ha mantingut el dispositiu d´extinció dels Bombers, amb 12 dotacions, així com també amb de la maquinària que ha aportat la mateixa empresa: dues màquines giratòries, un camió i dues màquines excavadores.