L'Audiència de Barcelona jutja avui al matí dues persones acusades d'haver intentat estafar una anciana de la residència Ibada de Navarcles, aprofitant-se que tenia un deteriorament cognitiu lleu i problemes de vista. La dona havia estat veïna seva, per la qual cosa tenia confiança en ells. La fiscalia demana onze mesos de presó i 1.800 euros de multa per als acusats, Caterina B. P. i Esteban G. S.

Els fets, segons l'escrit de conclusions inicials de la fiscalia, van tenir lloc el 3 de novembre del 2011, quan la víctima tenia 80 anys d'edat. Els dos acusats van acudir amb la dona a l'entitat bancària de Caixa Terrassa, del carrer Argelines d'Olesa de Montserrat. Un cop allà, els processats van intentar obtenir el reintegrament de tots els diners del compte corrent de la dona, amb l'objectiu, segons la fiscalia, d'incorporar-los al seu patrimoni particular.

Per fer-ho, van fingir el consentiment de l'anciana davant de la treballadora de l'oficina. L'empleada, però, va sospitar dels acusats i va alertar el fill de la perjudicada. Aquests fets van donar peu a l'adopció d'una mesura d'allunyament dels processats cap a l'anciana. La fiscalia tipifica els fets com un delicte en grau de temptativa. El judici es farà a la secció novena de l'Audiència.