El desdoblament de la variant de Manresa, que es va completar fa pocs mesos, va renovar la senyalització de tot el tram, però Carreteres es va deixar un punt: l'accés a la ronda des de la carretera de Viladordis, concretament a la cruïlla on conflueixen el carril d'incorporació en sentit Berga/Vic/Solsona i el carril que procedeix de la variant des d'aquest mateix sentit.

Justament és l'accés per on dimarts, segons apunta la investigació, va entrar en sentit contrari el cotxe del moianès Pere Grané Solà, de 79 anys, la qual cosa va fer que es posés a circular en contra direcció per la variant. Dos quilòmetres més enllà, entre Bufalvent i Sant Pau, va acabar xocant amb un cotxe, cosa que li va provocar la mort. El xoc va causar dos ferits.

Els conductors que provenen de l'interior de Manresa pel carrer de Viladordis i volen accedir a la variant des d'aquest punt poden tenir moments de dubte o confusió si no es coneixen el terreny. Un cop creuen per sota el pont de la variant, troben un cartell antic que indica que, a l'esquerra, poden anar en sentit Berga/Vic. L'asfalt, però, en aquest tram, no ha estat repavimentat ni repintat. La pintura que hi ha a sobre del paviment està gastada i és l'única senyalització que marca el carril per on s'ha de trencar a l'esquerra. Just abans, el conductor es troba un pas per als vehicles que provenen d'un camí rural, i que els pot generar dubtes. Després, un cop agafen el carril per trencar a l'esquerra, es troben, primer de tot, encarat davant seu, el carril que prové de la variant, i que no han d'agafar. És cert que la illeta pintada a l'asfalt indica que no la poden creuar, però no hi ha cap obstacle físic que ho impedeixi, ni tampoc cap senyal que reforci la prohibició. Un cop a dins de l'accés, uns metres més enllà, just on se separen els dos carrils, un senyal blau sí que indica el carril a agafar.