Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc veïns de l'àrea metropolitana a qui van sorprendre a l'autopista C-16, a Castellbell, quan tornaven de cometre un robatori de joies en un pis de Manresa. Els arrestats són cinc homes d'entre 28 i 39 anys d'edat, veïns de Santa Coloma de Gramenet i de l'Hospitalet de Llobregat, i de nacionalitats georgiana i ucraïnesa.

Els fets, segons els Mossos d'Esquadra, van tenir lloc aquest dimarts passat, cap a la 1 del migdia, en un control preventiu al peatge de Sant Vicenç de l'autopista de Manresa a Terrassa (C-16), al terme municipal de Castellbell.

Durant el control, els mossos de l'Àrea Regional de Recursos Operatius van observar com un vehicle s'aturava poc abans d'arribar a al zona on es trobava la policia. Davant d'aquest fet, els agents van fer senyals al conductor per tal que s'aproximés. Al cap d'uns minuts, el cotxe es va acabar adreçant fins al punt de control. Seguidament, un altre vehicle va realitzar la mateixa maniobra que el turisme anterior i els Mossos també van haver de requerir al conductor que s'apropés fins a la zona de control.

Entre els dos vehicles hi viatjaven cinc ocupants, un dels quals va manifestar que anaven tots junts. Tot seguit, els Mossos van escorcollar els dos vehicles. En un d'ells, amagat darrere de la ràdio-CD, van localitzar diversos bitllets. A més, al protector del cinturó de seguretat van trobar una bossa amb joies. I, a l'altre vehicle, van localitzar diverses eines, amagades a sota de la roda de recanvi.

Els Mossos van ordenar als cinc sospitosos que els acompanyessin a la comissaria de Manresa. Un cop allà, van esbrinar que les joies havien estat sostretes el mateix dia en un domicili de Manresa. Tots cinc van quedar detinguts. Posteriorment, un d'ells va ser denunciat per un delicte de falsificació de document públic, ja que tenia dos permisos de conduir falsos, i per un delicte contra la seguretat viària, per conduir sense permís.