La jutge ha condemnat a penes de fins a quatre anys i tres mesos de presó els dos joves que van ser jutjats ara fa un mes per haver atracat amb violència un veí de Sant Vicenç de Castellet per robar-li la marihuana que tenia a casa seva. Els dos condemnats, Freddy Randy Pozo Sánchez, de nacionalitat espanyola, i Faysal Zouraa, de nacoinalitat marroquina, ja estan complint la pena a Lledoners, on estaven ingressats en situació provisional abans del judici.

Els fets, segons la sentència del Jutjat Penal número 2 de Manresa, van tenir lloc ara fa poc més d'un any, el 28 de setembre del 2014, als voltants de 2/4 de 6 de la tarda. Els dos acusats van actuar amb dues persones més que no han pogut ser identificades. Tots quatre es va dirigir a la barraca on vivia la víctima, Julio R., en un hort pròxim al polígon La Ceràmica de Sant Vicenç, ja que sabien que hi tenia plantes de marihuana i volien emportar-se-les.

En arribar-hi, els acusats van agafar Julio R. i el van fer entrar per la força a la barraca, tot donant-li cops i el van lligar de peus i mans. Al cap de poc, es va presentar a l'indret un amic de la víctima, Jaime T. i, en adonar-se de la seva presència, els acusats i els altres individus també van obligar-lo a entrar l'habitacle, el van colpejar al cap amb el mànec d'un revòlver i li van lligar les mans.

Tot seguit, afegeix la sentència, amb unes tisores de podar, van tallar algunes plantes de marihuana i se les van emportar en unes bosses i en una vànova. També van sostreure de la barraca una navalla, una escopeta de balins, dos telèfons mòbils, que estaven fora d'ús, i 30 euros en metàl·lic.

En marxar, els acusats van alliberar l'amic de la víctima, però van deixar lligat Julio R., que posteriorment es va poder deslligar. Com a conseqüència, l'home va patir ferides lleus, consistents en un traumatisme dorsal.