Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir 83 persones i van practicat 71 escorcolls en una macrooperació desplegada en una quinzena de municipis catalans contra dues xarxes dedicades a la venda de droga al detall, principalment marihuana i cocaïna. Un dels escorcolls es va fer en un domicili d'Igualada, on almenys es va detenir una persona, segons van confirmar els Mossos d'Esquadra, tot i que ahir no van donar més detalls de la xifra exacta d'arrestats a la capital anoienca.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, va afirmar que l'operació policial, una de les més grans desenvolupades mai pels Mossos d'Esquadra (i que va mobilitzar 1.300 agents) representa un cop "molt important" contra dues grans organitzacions dedicades a la venda al detall de droga.

A Igualada, l'escorcoll es va donar per finalitzat a 2/4 de 8 del matí. L'operatiu s'havia posat en marxa cap a les 4 de la matinada, i, a banda d'Igualada, va comportar entrades i escorcolls en domicilis de Vacarisses, Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Ripollet, la Llagosta, l'Hospitalet, Sant Boi, el Prat, Viladecans i Tarragona.

En total, els Mossos van detenir 83 persones suposadament relacionades amb les dues xarxes de narcotraficants, a les quals es van intervenir diverses quantitats de marihuana i de cocaïna, així com armes curtes i llargues i un total de 60.000 euros en metàl·lic.