Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí d'Igualada de 39 anys, de nacionalitat marroquina, acusat d'haver entrat a robar en nou cases aïllades i masies de l'Anoia, principalment de la Conca d'Òdena. L'home ha ingressat en presó provisional després d'haver declarat davant del jutge.

La detenció, segons fonts policials, és el resultat d'una investigació oberta a final de febrer, quan es van perpetrar diversos robatoris amb força en cases aïllades i masies dels municipis d'Igualada, Santa Margarida de Montbui, Òdena i Jorba.

Arran dels fets, la Unitat d'Investigació d'Igualada es va fer càrrec dels casos. Durant les indagacions, els Mossos d'Esquadra van comprovar que tots els robatoris tenien un modus operandi molt similar. L'autor sempre actuava a la tarda, forçava una finestra de l'edifici i de l'interior, sense regirar gaire les estances, sostreia joies i aparells electrònics, com ara ordinadors, tauletes i televisors.

Després de diverses gestions, els Mossos van identificar qui era el presumpte autor dels robatoris. Posteriorment, va ser localitzat i detingut a Igualada.

Es dóna la circumstància que el 4 de maig passat els Mossos ja l'havien detingut com a presumpte autor de set robatoris a l'interior de vehicles. Aquests delictes es van cometre a final del mes d'abril a Igualada. El detingut, amb diversos antecedents, va passar el dia 19 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Igualada. El jutge va decretar el seu ingrés a presó.