La Guàrdia Civil va detenir dos ocupants d'una autocaravana amb matrícula espanyola, diumenge passat a la tarda, durant un control documental que el cos estava duent a terme a la N-145 al terme municipal de les Valls de Valira.

Els agents van comprovar que el número de bastidor que constava en la documentació no es corresponia amb el de l'autocaravana, motiu pel qual van traslladar el vehicle a les dependències policials de la Seu d'Urgell, davant d'un possible delicte de falsificació de plaques de matrícula. Un cop a comissaria, els agents van fer olorar l'autocaravana a un gos ensinistrat, fet que va permetre localitzar a l'interior del vehicle la quantitat de 20.940 paquets de tabac de contraban de diverses marques, valorats en 93.433 euros.

Davant d'aquests fets, la Guàrdia Civil va detenir els dos ocupants del vehicle: el conductor, de 48 anys i veí de Barcelona, com a presumpte autor dels delictes de falsificació documental i de contraban, i l'acompanyant, de 56 anys i també resident a Barcelona, com a autor d'un suposat delicte de contraban.

Els dos detinguts, així com el vehicle i el tabac intervinguts, van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de la Seu d'Urgell.