El funcionari de presons de Lledoners que ha estat condemnat per suborn continuarà ocupant la seva plaça de treball fins que la sentència no sigui ferma, ja que molt previsiblement la seva defensa la recorrerà al Tribunal Suprem. El processat, José Ramón Fernández Diéguez, ha estat sentenciat a dos anys de presó, pena que podrà evitar perquè no té antecedents, i a set anys d'inhabilitació, que se li aplicarà un cop es confirmi la condemna.

La sentència, avançada dijous passat per Regió7, condemna en total tres funcionaris de presons i dos policies locals de Badalona per casos de corrupció. Segons va explicar ahir el departament de Justícia, dels tres funcionaris condemnats, només Fernández Diéguez continua treballant actualment per a Serveis Penitenciaris. Segons Justícia, l'home continuarà ocupant la seva plaça de Lledoners fins que la sentència no sigui ferma. Quan ho sigui, haurà de deixar automàticament la feina.

Fernández Diéguez ha estat condemnat per haver fet entrar un paquet de droga a la presó de Brians de Sant Esteve Sesrovires amb l'objectiu d'incriminar un intern, a canvi de diners. El funcionari va acceptar d'aquesta manera un encàrrec d'una persona que es volia revenjar del pres afectat. Per aquest motiu, ha estat condemnat per suborn.