Un foc originat en un matalàs va provocar ahir al matí un incendi en un pis al carrer de Pompeu Fabra, al centre de Manresa. No hi va haver ferits però es van desallotjar els veïns per seguretat. A més, dues persones van ser confinades a l'interior de l'edifici.

Els fets van tenir lloc al bloc número 3 del carrer de Pompeu Fabra, en un pis de la tercera planta, on, en aquell moment, no hi havia ningú a l'interior. Les flames, originades per causes que es desconeixen, van afectar, a més del matalàs, una tauleta de nit i una part de la finestra més propera.

L'incendi no va afectar la resta de pisos del mateix bloc, ja que l'habitació on va iniciar-se el foc tenia la porta tancada. Tot i així, es van haver de desallotjar, com a mesura de precaució, el segon i el quart pis de l'edifici, és a dir, l'inferior i el superior al pis on es va declarar l'incendi.

Una dona amb mobilitat reduïda i la seva cuidadora, que viuen al tercer pis, van quedar confinades al seu domicili, amb la indicació que no en sortissin.

Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, incloent-hi el vehicle escala. També hi van treballar tres dotacions dels Mossos d'Esquadra, a més a més de la Policia Local i del SEM, que hi va destinar una ambulància i un vehicle d'intervenció ràpida, desplaçats a l'indret com a mesura de precaució.

Les tasques d'extinció van obligar a tallar el trànsit durant una estona del carrer de Pompeu Fabra, fet que va despertar una gran expectació entre els veïns.