Ensurt majúscul aquesta matinada a l'extrem més proper del carrer de Sant Maurici amb la carretera del Pont de Vilomara de Manresa. La teulada d'un edifici de 144 m2 que fa les funcions de magatzem de l'empresa dedicada a l'embotellament, venda i distribució de vi Vins Pravi, al número 85 del carrer de Sant Maurici, s'ha ensorrat parcialment causant una gran polseguera i provocant l'ensurt dels veïns dels edificis contigus. L'ensorrament, que ha afectat una quarta part de la nau, no ha provocat ferits (ja que en aquell moment no hi havia ningú dins del magatzem), ni ha calgut desallotjar els veïns més propers a l'edifici.

Una de les primeres persones que ha sentit i vist l'esfondrament ha estat la veïna d'un dels blocs del costat del magatzem, Eva Martín, que explica que poc després de les 6 de la matinada "ha sentit un cruixit enorme, m'he posat les lents de contacte per poder veure què passava, i quan he sortit al terrat he vist, primer, una gran polseguera fosca, i després el gran forat a la teulada". Acte seguit, la veïna ha trucat als equips d'emergències.

Quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, el SEM i la Policia Local de Manresa s'han desplaçat fins al lloc dels fets. En primer lloc han comprovat que no hi havia cap persona a l'interior del magatzem, i posteriorment han realitzat tasques per sanejar i revisar l'edifici, retirant les teules despreses. L'edifici ha quedat abalisat. Hores d'ara tècnics municipals estan col·locant tanques a la vorera de davant l'edifici per evitar que els vianants passin just per sota.

El responsable de Vins Pravi, Antoni Prat, ha explicat a aquest diari que la possible causa de l'ensorrament de la quarta part del teulat és que les "bigues de fusta que subjecten la teulada podrien estar malmeses per la humitat, i han cedit". Les bigues de fusta haurien caigut, juntament amb les teules al primer pis, i a causa de l'impacte, s'hauria ensorrat també el terra d'aquest primer pis, cosa que fa que no es pugui accedir ara mateix per la porta al magatzem. Prat ha assenyalat que ara caldrà desenrunar l'edifici i tornar-lo a deixar en condicions. Aquest magatzem, una construcció dels anys 60, és, segons el responsable de Vins Pravi, "força poc utilitzat. Hi venim pocs cops al dia". Els treballadors i la veïna amb qui ha parlat aquest diari asseguren que no es podia preveure l'ensorrament i que "no havien vist cap indici que pogués fer pensar que s'ensorraria".