El síndic de greuges, Rafael Ribó, va retreure ahir als responsables del centre Estrep de Sant Salvador de Guardiola, que acull uns 40 nens i adolescents en desemparament familiar (i que depèn de la Generalitat), que no hagi fet cas dels seus consells del 2015 de reduir el nombre de places.

En un comunicat, el síndic va recordar ahir que diverses vegades ha recomanat millores a les instal·lacions i en els recursos personals per atendre els nois, i ha advertit també «dels riscos que aquestes faltes podien tenir en les conductes dels joves tutelats». Va insistir, a més, en la necessitat «de prendre mesures per reduir les places dels centres d'acollida perquè aquests s'assimilin al màxim a una llar en què viure».

Segons va insistir, les carències eren de recursos materials i humans, que es traduïen en les activitats educatives que podien fer els joves per a la seva recuperació i consecució de l'autonomia personal. El síndic també va reclamar que es prenguin mesures que tendeixin a reduir els centres que acullen menors en general. I va suggerir, a més, que s'adoptin mesures per reduir els temps de residència en centres d'acollida com el de l'Estrep i es limiti el màxim d'estada a sis mesos.