L'estat de la parella de Gerardo Ibeli s'anava deteriorant cada cop que hi havia aldarulls. Han hagut d'aguantar sorolls fins ben entrada a la nit, desperfectes a les parets, brutícia i males olors. Gerardo Ibeli ha reunit forces per plantar-los cara en veure que l'estat de la seva parella, que té esclerosi múltiple, s'anava deteriorant pel neguit que li provocava la situació al bloc de pisos.

«Fa dos anys, quan ja m'havien detectat la malaltia, encara podia caminar, però ara he d'anar en cadira de rodes. La situació de tensió és perillosa per al meu estat, i el deteriorament des de fa dos anys és molt evident», es lamenta Sonia Navarro. Gerardo Ibeli diu que tem enfrontar-se als veïns okupes per si compleixen les seves amenaces i llavors no pot cuidar la seva parella. «No em puc permetre no estar al seu costat. Em necessita a l'hora de fer molts coses quotidianes, com alçar-se del llit», explica. En situacions de tensió, Navarro pot perdre el coneixement pel seu delicat estat de salut. A vegades, els okupes fins i tot deixaven una furgoneta davant del portal o objectes i capses al replà per impossibilitar el pas de la cadira de rodes amb la qual es desplaça Navarro.

La contrapartida d'enfrontar-s'hi han estat les amenaces. Aquest cap de setmana van ser les més contundents, però anteriorment Ibeli ja n'havia rebut. Per posar fi als aldarulls que hi havia contínuament, trucava tot sovint a la Policia Local, i llavors els sorolls s'acabaven durant una estona, però aviat tornaven els crits i la música alta. És la situació que s'ha viscut en aquest bloc de pisos els darrers dos anys. Fins i tot Ibeli va penjar una pancarta en què demanava als okupes que marxessin, per posar de manifest el malestar al bloc.

Molts dels veïns del número 19 del carrer Hospital estaven atemorits. El clan es repartia en cinc habitatges entre la planta baixa i la segona -n'hi ha dos que estan ocupats per famílies que no són problemàtiques-, i hi havia llogaters que no s'atrevien a sortir al carrer per la porta principal i ho feien per la del garatge per evitar trobar-los. Veïns del bloc i els del costat van fer una recollida de firmes que van presentar a l'Ajuntament, però més enllà d'enviar una patrulla sempre que s'ha requerit pels aldarulls, no s'hi ha fet res. Inquilins d'altres pisos narren, amb la condició que no aparegui el seu nom, fins a quin punt han viscut atemorits, i afirmen que sortien quan veien que no hi havia okupes al replà.