Un vehicle que circulava per l'interior del túnel del Cadí, la C-16, al terme municipal de Guardiola de Berguedà, s'ha incendiat aquest divendres, cap a 2/4 de 9 del matí. A causa del foc i del fum que ha generat dins del túnel, la circulació ha quedat tallada en tots dos sentits de la marxa en aquest punt de la C-16. El tall de trànsit s'ha mantingut durant una hora i mitja i cap a les 10 del matí s'ha reobert la circulació. Tot i això, fonts del Servei Català del Trànsit (SCT) indiquen que encara hi ha mig quilòmetre de cua en sentit nord.

FOTO: Vehicles aturats a l'entrada del túnel del Cadí per la boca sud. Arxiu particular

Fonts del Servei Català del Trànsit (SCT) han explicat a aquest diari que primer s'ha buidat el túnel dels vehicles que havien quedat a l'interior, i que després s'han realitzatles tasques per ventilar l'interior, amb l'ajut dels ventiladors del mateix túnel. La via ha quedat tallada en tots dos sentits de la marxa durant una hora i mitja i s'han registrat retencions de 6 quilòmetres, entre el punt quilomètric 124 i el 130. Ara queda mig quilòmetre de cua.

Cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat s'han desplaçat fins al lloc dels fets i han apagat el vehicle incendiat en un quart d'hora.