Artistes de prestigi internacional, com el francès Norbert Ferré, que ha fet de mestre de cerimònia d’esdeveniments d’arreu del món, presentarà la Gala Internacional de Manresa. No ha presentat mai un acte d’aquestes característiques a l’estat i serà una de les grans sorpreses del Congrés.

L’il·lusionista nord-americà John Carney, el mentalista britànic Luke Jermay o la jove maga italiana de 15 anys, Gaia Elisa Rossi, oferiran números inèdits, que no han estat mai representats a l’estat espanyol.

Hi seran presents, il·lusionistes premiats a nivell internacional, com els catalans Charlie Mag i Sergi Buka, el madrileny Miguel Ajo, el canari Héctor Mancha i el basc Imanol Ituiño amb Premi Nacional de Màgia, que presentarà la Gala Inaugural de Manresa i que segur que sorprendrà per la seva eloqüència comunicativa.

Els espectadors podran presenciar números excepcionals, premiats a la FISM (Fédération Internacionale des Sociétés Magiques), com els dels il·lusionistes de la reconeguda escola màgica coreana: Read Chang, Lukas Lee i Bill Cheung. Seran destacables les actuacions en què es mesclarà humor i màgia, com les que realitzen Chris Torrente, Jimmy Delp de França i Igor Trifunov de Sèrbia.

També tindran cabuda al Congrés de Manresa els números visuals, que no són estrictament màgics, però que inspiren molta màgia. Provinents d’Alemanya Katrin Weißensee, dibuixarà imatges en moviment amb arena, Gabor Vosteen, sorprendrà amb el seu número còmic, inèdit, on toca la flauta de la manera més original. Cal destacar la participació de l’artista pictòric cabrianenc Quim Moya, que farà un homenatge màgic amb la seva pintura en directe.