Els joves del Moianès celebren la creació de la nova comarca organitzant la primera edició del Moianès Round Fest: la ruta del Toixó, el Cabirol i la Guilla. Es tracta d'un circuit de tres dies pel territori que començarà demà al vespre a Moià. Es passarà per 7 dels 10 municipis de la comarca (tots menys Sant Quirze Safaja, Calders i Santa Maria d'Oló), però tots hi participaran organitzant activitats com concerts i àpats populars.

Els tres animals que bategen la iniciativa, a més de ser naturals del territori, representen els tres tipus d'activitats que es duran a terme. El teixó, en primer lloc, representa els àpats i les activitats culturals. El cabirol serveix per il·lustrar les caminades i gimcanes, entre altres. La guilla, al seu torn, es refereix als concerts i la resta d'activitats nocturnes.

L'organització del festival ha aplegat més de 70 joves d'arreu de la comarca. La majoria tenen entre 16 i 20 anys. Una de les implicades, la castellcirenca Maria Balaguer, explica quins objectius es persegueixen: "primer, fer que els joves es coneixin i implicar-los amb la comarca; segon, promocionar l'esport; i tercer, donar a conèixer el territori".

Però tot i que els joves han estat els impulsors de la iniciativa, aquesta va dirigida a gent de totes les edats. "Un home em comentava fa uns dies que si podia anar-hi amb tota la família, i li vaig dir que és clar!", diu Balaguer.