La higiene del son es troba dins de la farmaciola de remeis més naturals per combatre els problemes de quedar-se i romandre adormits. Encara que alguns dels consells formen part de la normalitat del dia a dia hi ha altres pràctiques poc saludables que s'han anat 'colant' sense adonar-nos en els nostres dormitoris dificultant el nostre somni.

Des del butlletí digital de l'Escola de Medicina de Harvard als Estats Units assenyalen que un somni suficient de bona qualitat és essencial per estar saludable i anar fent anys bé.

Encara que certs problemes del son, com ara l'apnea del son, requereixen d'un tractament mèdic els 10 passos senzills que plantegen els facultatius nord-americans poden ajudar a superar les dificultats per dormir més generals, incloent l'insomni.

1. Segueix un horari i una rutina de son regular: Ves al llit a la mateixa hora cada nit i desperta't a la mateixa hora cada matí. Fixar una rutina de son vostè 'entrenarà' per quedar dormit i despertar-te més fàcilment.

2. Utilitza el llit només per dormir i practicar sexe: Veure la televisió des del llit, utilitzar el mòbil per connectar-se a xarxes socials o consultar el correu de la feina i mirar les notícies a la tauleta no s'inclouen dins d'aquestes dues possibilitats.

3. Redueix la cafeïna: Per a algunes persones, una sola tassa de cafè al matí significa una nit en blanc. La cafeïna pot també augmentar la necessitat d'orinar durant la nit.

4. Estigues físicament actiu: L'exercici aeròbic regular com caminar, córrer o nedar proporciona tres importants beneficis per dormir: et quedes dormit més ràpid, aconsegueixes un major percentatge de son profund reparador i et despertes amb menys freqüència durant la nit.

5. Limita les migdiades diürnes: les migdiades prolongades poden alterar el teu cicle natural de la son i evitar que et sentis prou cansat per quedar adormit.

6. Deixa el tabac: La nicotina fa més difícil l'quedar adormit.

7. Pren alcohol amb moderació: L'alcohol deprimeix el sistema nerviós, de manera que una beguda a la nit pot ajudar a algunes persones a quedar adormides. No obstant això, aquest efecte desapareix després de diverses hores i podria conduir a despertar-se durant la nit. L'alcohol també empitjora els roncs i altres problemes respiratoris associats al son.

8. Millora el lloc on dorms: elimina la televisió, el telèfon i altres equips d'oficina del dormitori. Això reforça la idea que aquesta habitació és per dormir. Un ambient ideal és tranquil, fosc i relativament fresc amb un llit confortable i un cúmul d'objectes mínim.

9. Si no t'adorms, aixeca't: Si segueixes despert després de 20 minuts d'estar al llit, aixeca't i llegeix una mica per relaxar-te.

10. Deixa els somnífers: Intenta evitar les píndoles per dormir, parla amb el metge per utilitzar-les de manera més eficaç i per un període de temps el més curt possible.