Vuit hàbits que poden estar impedint que et quedis embarassada

El nostre estil de vida influeix de forma important en les possibilitats d'aconseguir un embaràs

31.05.2017 | 19:26
Vuit hàbits que poden estar impedint que et quedis embarassada

El 15% de les parelles tenen dificultats per quedar-se embarassades i han de consultar a un especialista en reproducció assistida. No obstant això, moltes vegades no són problemes d'esterilitat el que impedeix l'embaràs, sinó hàbits diaris que podem perfectament evitar o almenys reduir en la mesura del possible.

El tabac
Segons el doctor Joan Ordás, de l'Hospital Vithas Nuestra Señora de América de Madrid, el tabac conté més de dos mil substàncies tòxiques que afecten la fecunditat. També altera la qualitat del semen reduint la quantitat i la mobilitat dels espermatozoides. A més, altera la divisió de l'embrió en els seus primers estadis, el que condueix a errors en els cromosomes, amb el consegüent augment d'avortaments i de nens nascuts amb malformacions i defectes.


Alcohol
Un consum excessiu d'alcohol també redueix significativament les possibilitats d'embaràs. Cal recordar també que aquest hàbit durant la gestació pot fer que el nen neixi amb baix pes, amb alteracions craniofacials i amb retard del desenvolupament psicomotor.

Vigilar el consum de cafeïna
No se sap exactament els efectes que pot tenir el cafè a la fertilitat, però un consum excessiu sembla que redueix la capacitat de fecundació tant d'homes com de dones. Els experts aconsellen reduir la ingesta a dues tasses al dia en èpoques preconcepcionals i durant l'embaràs.

Sedentarisme
A més de ser perjudicial per a la salut en general, posa traves a l'embaràs. L'exercici físic activa la circulació de la sang i disminueix l'estrès. Això sí, ha de ser moderat perquè l'esport de competició pot reduir la fertilitat.

Manca de son
El dormir malament està relacionat directament amb l'estrès i el sedentarisme, pel que pot reduir la capacitat gestant. L'aconsellable és dormir entre 7 i 8 hores al dia amb un somni reparador.

Estrès
Abans d'intentar l'embaràs és recomanable evitar tots els factors que provoquen estrès. Les situacions estressants afecten el sistema nerviós central i influeixen en el cicle hormonal, que regula el sistema reproductiu en la dona. Així mateix, redueix la qualitat i quantitat d'espermatozoides.

Fàrmacs
Alguns tractaments ocasionals o crònics poden afectar la fertilitat. Si et mèdiques i vols quedar-te embarassada, consulta a un especialista sobre com poden afectar-te aquests fàrmacs i que et recomani tractaments alternatius, si és que n'hi ha.

Els contaminants ambientals
Els que treballen o tenen contacte amb productes com dissolvents orgànics, insecticides o radiacions són considerats d'especial risc per aconseguir un embaràs o portar-lo a terme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


El cafè redueix la mort prematura.
Quatre tasses diàries de cafè ajuden a prevenir la mort prematura

Quatre tasses diàries de cafè ajuden a prevenir la mort prematura

Investigadors de Navarra han conclòs que el seu consum redueix en un 64% el risc de mortalitat

Què és la fibromialgia?

Què és la fibromialgia?

Aquesta malaltia té uns símptomes tan variats que els que la pateixen se senten incompresos

Què diu el color de l'orina de la teva salut?

Què diu el color de l'orina de la teva salut?

La gamma de tons que pot presentar indica com funcionen alguns dels nostres òrgans

Síndrome postvacacional: 5 aliments per superar-la

Síndrome postvacacional: 5 aliments per superar-la

Descobreix què has d'incloure a la teva dieta per recuperar l'alegria davant la tornada a la rutina

Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema