Vuit hàbits que poden estar impedint que et quedis embarassada

El nostre estil de vida influeix de forma important en les possibilitats d'aconseguir un embaràs

31.05.2017 | 19:26
Vuit hàbits que poden estar impedint que et quedis embarassada

El 15% de les parelles tenen dificultats per quedar-se embarassades i han de consultar a un especialista en reproducció assistida. No obstant això, moltes vegades no són problemes d'esterilitat el que impedeix l'embaràs, sinó hàbits diaris que podem perfectament evitar o almenys reduir en la mesura del possible.

El tabac
Segons el doctor Joan Ordás, de l'Hospital Vithas Nuestra Señora de América de Madrid, el tabac conté més de dos mil substàncies tòxiques que afecten la fecunditat. També altera la qualitat del semen reduint la quantitat i la mobilitat dels espermatozoides. A més, altera la divisió de l'embrió en els seus primers estadis, el que condueix a errors en els cromosomes, amb el consegüent augment d'avortaments i de nens nascuts amb malformacions i defectes.


Alcohol
Un consum excessiu d'alcohol també redueix significativament les possibilitats d'embaràs. Cal recordar també que aquest hàbit durant la gestació pot fer que el nen neixi amb baix pes, amb alteracions craniofacials i amb retard del desenvolupament psicomotor.

Vigilar el consum de cafeïna
No se sap exactament els efectes que pot tenir el cafè a la fertilitat, però un consum excessiu sembla que redueix la capacitat de fecundació tant d'homes com de dones. Els experts aconsellen reduir la ingesta a dues tasses al dia en èpoques preconcepcionals i durant l'embaràs.

Sedentarisme
A més de ser perjudicial per a la salut en general, posa traves a l'embaràs. L'exercici físic activa la circulació de la sang i disminueix l'estrès. Això sí, ha de ser moderat perquè l'esport de competició pot reduir la fertilitat.

Manca de son
El dormir malament està relacionat directament amb l'estrès i el sedentarisme, pel que pot reduir la capacitat gestant. L'aconsellable és dormir entre 7 i 8 hores al dia amb un somni reparador.

Estrès
Abans d'intentar l'embaràs és recomanable evitar tots els factors que provoquen estrès. Les situacions estressants afecten el sistema nerviós central i influeixen en el cicle hormonal, que regula el sistema reproductiu en la dona. Així mateix, redueix la qualitat i quantitat d'espermatozoides.

Fàrmacs
Alguns tractaments ocasionals o crònics poden afectar la fertilitat. Si et mèdiques i vols quedar-te embarassada, consulta a un especialista sobre com poden afectar-te aquests fàrmacs i que et recomani tractaments alternatius, si és que n'hi ha.

Els contaminants ambientals
Els que treballen o tenen contacte amb productes com dissolvents orgànics, insecticides o radiacions són considerats d'especial risc per aconseguir un embaràs o portar-lo a terme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Evita recuperar els quilos perduts durant l''operació biquini'
Cinc batuts depuratius per netejar l'organisme

Cinc batuts depuratius per netejar l'organisme

Descobreix els liquats que t'ajuden a contrarestar els excessos de l'estiu de forma fàcil

Es pot tornar a congelar un aliment descongelat?<br/>

Es pot tornar a congelar un aliment descongelat?

Descobreix com allargar la vida útil dels aliments que tens a la nevera sense córrer riscos

Un jove de 18 anys crea un sostenidor per detectar el càncer de mama

Un jove de 18 anys crea un sostenidor per detectar el càncer de mama

El mexicà Julián Ríos treballa en l'invent des que gairebé perd a la seva mare per la malaltia

El sucre que no es veu en el que consumim cada dia

El sucre que no es veu en el que consumim cada dia

Un projecte fotogràfic revoluciona les xarxes en visibilizar el sucre ocult en nombrosos productes

Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema