El dotzè Seminari d'Història que organitza el Consell Comarcal per mitjà de la Fundació Francesc Ribalta girarà a l'entorn de la guerra de Successió. Segons explica el president de la fundació, Josep Maria Casafont, "hem volgut que la temàtica no es basi sempre en el carlisme". D'aquesta manera, "el seminari està diversificant la seva temàtica, adaptant-la a les noves tendències, més actuals i properes, amb l'objectiu d'acostar-lo a la població en general". El seminari durà el nom de Panorama de la guerra de Successió.

L'acte es farà el dissabte 27 d'abril a partir de 2/4 de 10 del matí i, després de la benvinguda per part dels responsables del Consell, el periodista Miquel Calçada pronunciarà la primera conferència. Calçada, que és comissari per a l'organització i el desenvolupament dels actes commemoratius del 300 aniversari de l'11 de setembre del 1714, parlarà sobre Els nous mitjans de difondre la història en un moment de canvi: l'interès pel 1714. A més de Calçada, hi ha previstes les intervencions dels historiadors Francesc Xavier Hernàndez, Francesc Serra i Joaquim Albert Balcells i Joaquim Albareda. Les inscripcions tenen un cost de 10 euros, o 20 euros si s'hi inclou el dinar.

Per participar-hi cal omplir la butlleta d'inscripció abans del dia 19 d'abril i fer-la arribar a la Fundació Francesc Ribalta (a la seu del Consell Comarcal).