Els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Alt Pirineu i Aran celebren el Dia de les Esquadres

L'acte s'ha celebrat a l'Espai Cultural la Lira de Tremp on s'han lliurat 124 felicitacions i 7 condecoracions 

L'acte de celebració del Dia de les Esquadres de la Regió Policial Alt Pirineu i Aran

L'acte de celebració del Dia de les Esquadres de la Regió Policial Alt Pirineu i Aran / MOSSOS

Redacció

Els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Alt Pirineu i Aran han celebrat aquest divendres el Dia de les Esquadres. L'acte de lliurament de felicitacions i condecoracions ha comptat amb la presència del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat del delegat del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Josep Castells, l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, el comissari en cap del cos, Eduard Sallent, i el cap de la Regió Policial Alt Pirineu i Aran, l'intendent Daniel Pérez.

Durant l'acte, Pérez ha fet un repàs dels diferents motius dels reconeixements que s'atorguen en aquesta celebració. Ha ressaltat els valors de les persones homenatjades com els pilars fonamentals dels valors de la regió, voluntat de servei, proximitat, responsabilitat i humilitat.

Durant la celebració s'ha reconegut la trajectòria professional i el treball policial amb l'entrega de 124 felicitacions i 7 medalles de bronze amb distintiu blau. En el decurs de l'acte també s'han entregat 4 plaques commemoratives a ajuntaments i entitats que han col·laborat activament amb el cos.

Entre altres actuacions meritòries destaquen la de dos agents de la regió. Un de l'Àrea Regional de Recursos Operatius de la regió que va salvar la vida d'una dona que havia deixat de respirar a causa d'un ennuegament i un altre de la Unitat Regional de Medi Ambient que va ajudar a fer la reanimació d'un home en un tren.

Finalment, també s'ha rendit homenatge a qui va ser cap de l'ABP Pallars durant 6 anys, el sotsinspector Lluís Ticó, actualment cap de la CD Garrigues.