Per què s'anuncia el final de Manresa un quilòmetre abans?

Una cosa és el terme municipal i una altra els indicadors d'entrada i fi de població

El final del terme municipal de Manresa es troba a gairebé un quilòmetre

El final del terme municipal de Manresa es troba a gairebé un quilòmetre / Arxiu Particular

Francesc Galindo

Francesc Galindo

A la carretera de Santpedor, passat el trencall del camí de l'Aigua hi ha un rètol amb el nom de Manresa escrit en negre sobre fons blanc i una banda vermella en diagonal per sobre. Podria semblar que indica el final del terme municipal, però aquest es troba 800 metres més endavant.

En realitat aquesta senyalització indica l'entrada a una població o la fi de població, però no pel que fa al terme sinó des d'on són aplicables o deixen de ser-ho les normes de comportament en la circulació relatives a la població.

 La sanció per infracció de normes de circulació comeses en vies urbanes correspon als respectius alcaldes, els quals poden delegar aquesta competència d'acord amb la normativa aplicable.

La Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra té la competència del control i vigilància del trànsit a Catalunya. En aquells municipis en què hi ha Policia local, aquesta s'ocupa de l'ordenació del trànsit urbà.

 Les normes de comportament en la circulació poden ser de tipus general (senyalització d’obstacles, prevenció d’incendis) i específic com poden ser, entre d’altres, aspectes de càrrega, tipus de transports (mercaderies/passatgers), normes sobre begudes alcohòliques o estupefaents.