Tres anys després de la inesperada mort de mossèn Jesús Huguet, el seu record i sobretot el seu pensament van reviure ahir al matí en el tercer memorial que l'entitat Amics de Mossèn Huguet va organitzar al Teatre Comarcal, que, tot i presentar una bona entrada, no era ple.

En el transcurs de l'acte, que va tenir un format sobri, el filòsof Pere Lluís Font va conferenciar sobre Cristianisme i modernitat (vegeu desglossat); es va presentar el llibre Testimoni d'amor. Església i país, i el Jove Ballet Solsoní va cloure l'homenatge amb una coreografia de Fina Comas basada en la música del manresà Manel Camp. A més a més, en dues ocasions es van recitar breus paràgrafs extrets del llibre.

Un recull de 164 textos

El llibre Testimoni d'amor és un recull de 164 textos que mossèn Huguet va publicar a la revista quinzenal El Pregó entre el 15 de març del 1995 i el 22 de febrer del 2012, poc abans de morir a causa d'un accident que va commoure una part de la societat solsonina. A més a més, el volum que es va presentar ahir inclou la presentació a càrrec d'Amics de Mossèn Huguet; el pròleg que ha escrit la germana Maria-Lurdes Solé, i la introducció als articles d'Huguet que ha anat a càrrec de l'editor del Pregó.