L'Associació d'Empresaris de Cardona i l'Associació Empresaris per al Solsonès van visitar divendres passat la fàbrica d'Ercros a Cardona. Un total de 13 persones, representants de les dues entitats, van poder conèixer de primera mà el funcionament de la planta d'obtenció de sal comuna.

Durant la visita, tècnics de la fàbrica van mostrar als visitants com funciona el procés d'obtenció des de l'extracció dels residus salins que contenen les terreres formades durant l'explotació de potassa a les mines de la zona, passant pel transport del material a la fàbrica, fins a la separació i neteja de la sal perquè tingui les condicions òptimes per ser utilitzada en el processos electrolítics d'altres fàbriques de l'empresa.

Segons fonts de l'empresa, els visitants també van poder comprovar la "important tasca ambiental" que fa el centre d'Ercros a Cardona, ja que elimina les terreres de la zona i redueix la salinitat de les aigües subterrànies, tot aprofitant els residus salins per a usos industrials. Així mateix, van conèixer l'impacte econòmic de l'empresa a les comarques del Bages, el Solsonès i el Berguedà tant pels llocs de treball directes que genera com pels indirectes, a través de la contractació i compra de béns i serveis a empreses veïnes.